Albert Arenas (Moto3), Luca Marini (Moto2) en Marc Márquez (MotoGP) waren zondagochtend het snelst tijdens de warm-up sessies op het zonnige en warme Chang International Circuit in Buriram, Thailand.

Zondagochtend om 08:40 uur lokale tijd, 03:40 uur Nederlandse tijd gingen de warm-up sessies van start voor de drie Grand Prix klassen op het Chang International Circuit in Buriram. Nadat hevige regenval op zaterdag voor veel vertraging zorgde waren de omstandigheden nu weer gunstig met een fel schijnende zon en een buitentemperatuur van al zo’n 30°C.

Moto3
De coureurs in de Moto3 klasse waren als eerst aan de beurt om hun twintig minuten durende sessie te verrijden op het Thaise circuit. Halverwege waren er crashes voor Gabriel Rodrigo en Andrea Migno waarbij met name die van de Argentijn voor grote schrik zorgde. Bij het uitkomen van bocht 10 stapte de achterkant van de machine uit en werd Rodrigo met een flinke high-sider van zijn Honda afgeworpen. De Kömmerling Gresini coureur had zichzelf zichtbaar bezeerd en liep hinkend naar de service road. De valpartij Migno was een stuk vriendelijker, hij schoof onderuit in bocht 12 maar kon zijn weg vervolgen.

Uiteindelijk was Albert Arenas met een 1’43.024 het snelst voor Tony Arbolino en Lorenzo Dalla Porta. Gabriel Rodrigo eindigde met de vierde tijd voor John McPhee, Riccardo Rossi, Dennis Foggia, Ai Ogura, Alonso López en Darryn Binder in de top tien.

De Moto3 race over 22 ronden gaat om 06:00 uur Nederlandse tijd van start.

Moto2
Vervolgens waren de coureurs in de Moto2 klasse aan de beurt voor hun twintig minuten durende warm-up sessie. Luca Marini was hierin het snelst met een 1’35.910 voor de winnaar van Moto2 race op Aragón, Brad Binder, en polesitter Alex Márquez. Tetsuta Nagashima klokte de vierde rondetijd met verder Jorge Martin, Tom Lüthi, Iker Lecuona, Remy Gardner en thuisrijder Somkiat Chantra. Nederlander Bo Bendsneyder eindigde de sessie met een 24e tijd, NTS RW Racing GP teamgenoot Jesko Raffin noteerde de 28e rondetijd.

Een crash was er nog voor Augusto Fernández, de Spanjaard ging de fout in ter hoogte van bocht 5 maar bleef ongedeerd.

De Moto2 race over 24 ronden gaat om 07:20 uur Nederlandse tijd van start.

MotoGP
Tot slot was het aan de MotoGP coureurs om twintig minuten lang in actie te komen op het Thaise circuit. De bandenkeuze voor de race leek al zo goed als beslist te zijn aangezien alle coureurs, behalve Andrea Iannone en Jorge Lorenzo, onderweg waren met een hard-compound voorband en een soft-compound achterband.

Het leek erop dat er rekening werd gehouden met de mogelijkheid dat het later op de dag nog kan regenen. Een aantal coureurs waaronder Marc Márquez oefenden met een motorfietswissel in de pit lane in het geval dit ook moet gebeuren in de race.

Een opmerkelijk moment was er in de slotfase van de sessie voor Andrea Dovizioso. Het leek erop dat er iets schuurde aan de voorkant van zijn Ducati Desmocedici GP19 aangezien er flink wat rook vandaan kwam. De Italiaan had het echter gauw door en kon op tijd de pitbox opzoeken.

Marc Márquez was uiteindelijk het snelst met een 1’30.921 voor de vier Yamaha coureurs Fabio Quartararó, Maverick Viñales, Valentino Rossi en Franco Morbidelli. Andrea Dovizioso kwam naar de zesde tijd met verder Joan Mir, Aleix Espargaró, Alex Rins en Jack Miller in de top tien.

De MotoGP race over 26 ronden gaat om 09:00 uur Nederlandse tijd van start.

 

Handige linksPTT Thailand Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App