Arenas wint knotsgekke Australische Moto3 race, Bezzecchi DNF

248
moto3
Moto3 podium Phillip Island | foto© Russell Colvin

Albert Arenas heeft zondag de Moto3 race gewonnen op Phillip Island in Australië na een uiterst spectaculair tot de finishlijn. In een grote kopgroep met inhaalacties overal op het circuit was de timing van de Spanjaard perfect, Fabio di Giannantonio werd tweede met Celestino Vietti op de derde plaats. Leider in het kampioenschap Jorge Martin kwam als vijfde over de streep, Marco Bezzecchi werd uitgeschakeld door Gabriel Rodrigo en finishte niet.

Zondag om 13:00 uur lokale tijd, 03:00 uur Nederlandse tijd ging de Moto3 race van start op het Phillip Island Grand Prix Circuit in Australië. De weersomstandigheden waren gunstig met de zon die door de wolken heen probeerde te breken maar de temperaturen waren niet al te hoog en er waaide een straffe wind vanaf de zee het circuit op.

Het was Gabriel Rodrigo die vanaf de tweede startrij als leider de eerste bocht (Doohan Corner) in ging voor Phillip Oettl, Jorge Martin, Darryn Binder, Ayumu Sasaki en Jakub Kornfeil. Echter veranderde de volgorde meteen al met veel inhaalacties in de eerste ronde waarbij Martin als leider aan het eind van de eerste ronde over de streep kwam voor Rodrigo en Binder. De Spanjaard wilde uit het gedrag blijven en probeerde zichtbaar een gat te slaan maar dat was onmogelijk dankzij de slipstream op het rechte stuk waardoor hij weer terugviel naar de vierde plaats.

Het was één grote kopgroep bestaande uit zo’n twintig coureurs die elkaar op iedere mogelijke plaats op het circuit passeerden. Ook de koppositie veranderde iedere ronde en met name de slipstream op start / finish zorgde voor veel wisselingen in de volgorde.