Albert Arenas heeft zondagochtend op de Red Bull Ring de Moto3 race van de myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich op zijn naam geschreven. De Spanjaard passeerde als eerste de finish voor Jaume Masia terwijl John McPhee – die als zesde de finish passeerde – als derde werd geklasseerd.

De Moto3 race van de myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich was zondagochtend een thriller van de bovenste plank. Van de eerste tot de laatste ronde werd er van positie gewisseld, diverse penalties werden er uitgedeeld wat na de finish zelfs resulteerde in een wel heel bijzonder situatie…….de coureur die als zesde passeerde, werd uiteindelijk als derde geklasseerd.

Het was Albert Arenas die als winnaar werd afgevlagd voor Jaume Masia, Ai Ogura, Celestino Viettie, Brad Binder en John McPhee.

Direct na de finish werd duidelijk dat Ogura en Binder een plaats teruggezet werden vanwege het overschrijden van de tracklimits. Vietti werd hierdoor in eerste als derde geklasseerd. Echter nog voordat de podium ceremonie van start ging bleek ook Vietti in de laatste ronde ook eenzelfde fout te hebben begaan waardoor hij weer kon vertrekken uit het parc-ferme en de als zesde gefinishte McPhee ineens als derde mee mocht naar het podium.

De vierde plaats ging hierdoor naar Ogura voor Binder, Vietti, Tony Arbolino. Deniz Oncu, Raul Fernandez en Tatsuki Suzuki.

Racesport.nl Liveblog
Meer details en een uitgebreider verslag van de races van deze dag zijn te vinden in de nieuwe Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zondag

 

Handige links myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App