Argentijnse ronde 2021 WorldSBK kampioenschap gaat definitief door

942
san-juan
WorldSBK race San Juan 2019 | foto© worldsbk.com

De Argentijnse ronde van het 2021 FIM Superbike Championship gaat definitief door. Dit nieuws heeft Dorna Sports dinsdag 14 september middels een officieel persbericht wereldkundig gemaakt. Opvallend nieuws, mede omdat Dorna enkele dagen geleden bekend maakt dat het MotoGP wereldkampioenschap dit jaar definitief niet af zal reizen naar Argentinië.

De Argentijnse ronde van het 2021 FIM Superbike World Championship, die van 15 t/m 17 oktober op kalender staat, gaat definitief door. Na vele besprekingen tussen de Dorna WSBK Organization (DWO), Grupo OSD en de Argentijnse regering (San Juan) is er eindelijk groen licht al zal het wel onder specifieke protocollen plaatsvinden, protocollen die binnenkort worden aangekondigd.

Naast het nieuws dat het FIM Superbike World Championship na een jaar afwezigheid in oktober van dit jaar weer terugkeert naar San Juan, maakte Dorna tevens bekend dat men het contract met het Argentijnse circuit verlengd heeft en dat het Argentijnse evenement ook de komende twee jaar (tot en met 2023) deel uit zal maken van de WorldSBK kalender.

Gregorio Lavilla, WorldSBK Executive Director: “We zijn blij dat we terug kunnen keren en kunnen racen in de provincie San Juan. Er is een grote passie voor racen en motorrijden in het gebied en na het uitstellen van het evenement van vorig jaar, wilden we de aanwezigheid van WorldSBK in de regio voor de komende jaren veiligstellen. Voor het kampioenschap, onze teams, onze rijders en ook voor onze partners is de Argentijnse ronde een unieke kans die we willen consolideren, want het hebben van een ronde in Zuid-Amerika is essentieel voor de groei van WorldSBK.”

Jorge Chica, San Juan Government – Sports Secretary: “Door de aanwezigheid van WorldSBK in onze provincie te verzekeren, kunnen we het sportproject van de regering bevorderen, maar ook een economische impact en werkgelegenheidskansen genereren voor de mensen van San Juan. Het opnieuw organiseren van een internationaal evenement vergt een gezamenlijke inspanning en we zullen blijven werken aan het verbeteren van de diensten, faciliteiten en waarden van onze provincie.”

Het nieuws wordt door veel teams en coureurs met gemengde gevoelens ontvangen, dit vanwege de strenge corona maatregelen welke o.a. inhouden dat coureurs uit bepaalde landen b.v. verplicht 10 dagen in quarantaine moeten verblijven bij thuiskomst.

In San Juan zullen net als in het verleden alleen de WorldSBK en de WorldSSP categorie aan de start verschijnen.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter