Het FIM, het Government van San Juan, OSD en de Dorna WSBK organisatie maakten dit weekend in Aragon bekend dat de WorldSBK ronde in Argentinië definitief doorgang zal vinden. In het weekend van 12 -14 oktober zal op het nieuwe El Villicum circuit de twaalfde ronde van het 2018 WorldSBK kampioenschap worden verreden.

Met de bevestiging dat het evenement zal plaatsvinden op het nieuwe El Villicum circuit, betekent dat het 2018 MOTUL FUM Superbike wereldkampioenschap dit seizoen zal bestaan uit dertien raceweekends. Er zullen geen aanpassingen gedaan worden aan de huidige kalender.

Er wordt hard gewerkt aan het nieuwe circuit om het op tijd af te krijgen voor de WorldSBK in oktober, maar op de lange termijn hoopt men in Argentinië één van de beste venues neer te zetten voor de motorsport.

Daniel Carrera, WorldSBK Executive Director: “We hebben een zeer uitdagend project in het verschiet, mede dankzij de tijd we nog hebben, maar na de meeting van afgelopen week hebben we een planning kunnen maken wat ons er van verzekert dat de benodigde faciliteiten er zeker zullen zijn in oktober. El Villicum is een circuit dat gebruikt kan worden voor referenties wanneer hij 100% af is. Het zal de perfecte bestemming zijn om een WorldSBK raceweekend te hosten, met een prachtige locatie vlak voor het Andes gebergte en omgeven door wijngaarden.

Na een aantal succesvolle MotoGP races in Argentinië kunnen de Zuid-Amerikaanse motorsport fans nu ook gaan genieten van het WorldSBK kampioenschap.

Volledige 2018 MOTUL FUM Superbike wereldkampioenschap kalender:
MOTUL_FIM_SBK_SSP_World_Championships_2018_provisional_Calendar_

 

Handige links Pirelli Aragón Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag