Aron Canet het snelst, Bo Bendsneyder tweede in eerste training Moto3 Silverstone

68
bo- bendsneyder
Bo Bendsneyder | foto© Red Bull KTM Ajo

Aron Canet heeft in de eerste vrije training voor de Moto3 klasse op het circuit van Silverstone de snelste tijd op de klokken gezet. De Spanjaard was daarbij sneller dan Bo Bendsneyder die de tweede tijd noteerde. Andrea Migno was derde en Livio Loi zette de zevende tijd neer. 

De eerste vrije training voor de Moto3 klasse werd verreden in perfecte omstandigheden, maar doordat de baan nog niet schoon was waren de tijden nog niet spectaculair. Na een rustig begin begonnen de tijden echter snel te zakken en was het Bo Bendsneyder die lange tijd het tempo bepaalde.

Voor Romano Fenati begon het weekend in Silverstone met een technisch probleem aan zijn Honda. Het team zocht bijna twintig minuten naar het probleem om er uiteindelijk achter te komen dat een stekker van de ECU was losgeraakt. Pas in de laatste 15 minuten kwam de Italiaan in de baan om alsnog een tijd te kunnen zetten.

Juist op dat moment nam Bo Bendneyder de snelste tijd in handen en zette zijn concurrentie bijna op een seconde achterstand. De tijd van de Nederlander werd lange tijd niet benaderd, tot dat Aron Canet in de slotfase drie razendsnelle ronden reed en de tijd van de Red Bull KTM coureur verbeterde. Uiteindelijk was Canet meer dan acht tienden van een seconde sneller en zette hij de enige 2.14 van de ochtend op de klokken.

Bendsneyder verbeterde zijn toptijd in de slotfase ook nog eenmaal, wat hem de tweede tijd opleverde, waarbij hij Andrea Migno, Nicolo Bulega, Enea Bastianini en Joan Mir achter zich hield. Ook Livio Loi kende een sterke sessie, was constant voorin te vinden en noteerde uiteindelijk de zevende tijd.

Romano Fenati kwam uiteindelijk nog tot een twaalfde tijd. Gabriel Rodrigo, de polesitter van de afgelopen twee wedstrijden kende een moeilijke sessie waarin hij niet verder kwam dan de 31e tijd en ook Jaume Masia, de verrassing van Oostenrijk, kon met een laatste plaats nog geen indruk maken.

 

Handige links Octo British Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag