Aron Canet op pole, 26e startplaats voor Bo Bendsneyder op de Red Bull Ring

43
aron-canet
Aron Canet | foto© Aspar Team

Aron Canet heeft zaterdagmiddag op de Red Bull Ring de Moto2 pole van de BMW M Grand Prix of Styria voor zich opgeëist. De Spanjaard behaalde zijn eerste pole in de klasse voor Jorge Martin en Tatsuta Nagashima. Nederlander Bo Bendsneyder kwalificeerde zich als zesentwintigste.

Na een spannende MotoGP kwalificatie was het zaterdagmiddag op de Red Bull Ring de beurt aan de Moto2 coureurs voor hun kwalificatie van de BMW M Grand Prix of Styria. Het was Aron Canet die het voorbeeld van Pol Espargaró volgde en met een snelste ronde van 1’28.787 zijn eerste pole in de klasse voor zich opeiste.

De Openbank Aspar coureur was het snelst voor zijn landgenoot Jorge Martin en de Japanner Tatsuta Nagashima, Augusto Fernandez en Marco Bezzecchi.

De zesde startplaats werd een prooi voor Remy Gardner, Thom Lüthi, Hector Garzo, Jorge Navarro en Nicolo Bulega.

NTS RW Racing GP-coureur Bo Bendsneyder kwalificeerde zich als zesentwintigste terwijl zijn Zwitserse teamgenoot Dominique Aegerter zondag vanaf de achtentwintigste plaats op de grid aan de race zal beginnen.

De Moto2 race op de Red Bull Ring gaat zondagmiddag om 12:20 uur van start

Racesport.nl Liveblog
Meer details en een uitgebreider verslag van de sessies van deze tweede dag zijn te vinden in de nieuwe Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog – zaterdag

 

Handige links BMW M Grand Prix of Styria 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App