Aron Canet het snelst, Bo Bendsneyder veertiende op zaterdagochtend in Catalunya

28
Bo Bendsneyder
Bo Bendsneyder (64) en Niccolò Antonelli (23) | foto© Racesport.nl - Rene Vos

Aron Canet heeft zaterdagochtend in Catalunya de snelste tijd laten noteren tijdens de derde vrije training van de Gran Premi Monster Energy de Catalunya. De Spanjaard was het snelst voor Enea Bastianini en Joan Mir. Bo Bendsneyder noteerde de veertiende rondetijd.

Nadat de racedirectie vrijdagavond besloot terug te keren naar de F1 layout van 2016 konden de resultaten van de eerste dag de prullenbak in kon er opnieuw begonnen worden met het vinden van een nieuwe set-up.

Nadat de lichten om 09:00 uur op groen waren gegaan was het Romano Fenati die meteen snel was en als eerste een rondetijd op de klok zette onder de 1’55. De rondetijden gingen vervolgens in een rap tempo verder naar beneden.

Na een voorzichtig begin van de sessie kwam Bo Bendsneyder voor zijn tweede run terug op de baan samen met teamgenoot Niccolò Antonelli. Het tweetal wist vervolgens een aantal snelle ronden op de klok te zetten en naar de op dat moment tweede en vijfde plaats op de lijst te komen.

Nadat Juanfran Gueavara met nog ongeveer tien minuten te gaan zijn sessie vroegtijdig zag eindigen vanwege een crash ging het Moto3 veld er in de laatste vijf minuten nogmaals goed voor zitten en was het Aron Canet die, ondanks een bijna crash, die een snelste ronde op de klok zette van 1’53.966.

Niemand kwam vervolgens nog aan deze snelle tijd van de Estrella Galicia 0,0 coureur die daarmee de sessie dan ook als snelste afsloot voor teamgenoot Enea Bastianini, Joan Mir, Jorge Martin, John McPhee, Antonelli en Romano Fenati.

Gabriel Rodrigo noteerde de achtste rondetijd terwijl Nicolo Bulega en Philipp Oettl de laatste twee plaatsen binnen de top tien voor hun rekening namen.

Bendsneyder zakte in de slotfase van de sessie nog terug naar de veertiende plaats op de lijst, met zijn snelste ronde van 1’55.023 hoefde de Nederlander echter slechts 1,057 seconde prijs te geven op de snelste tijd van Canet.

Leopard Racing coureur Livio Loi sloot de zaterdagochtend sessie af als zeventiende.

 

Handige links Gran Premi Monster Energy de Catalunya:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag