Welk circuit kan beter zijn voor de laatste races van het MotoGP-wereldkampioenschap dan Valencia: Met tribunes rondom de actie lijkt het circuit op een klassiek Romeins amfitheater waarin de toeschouwers hun helden kunnen zien strijden. Maar ook al moeten de tribunes dit jaar leeg blijven, het Valencia circuit blijft wat het is: een fantastisch 4.005 meter lang circuit met 9 linkse en 5 rechtse bochten, wat een perfecte en spectaculaire motoractie mogelijk maakt.

Deze fascinatie spreekt niet alleen de MotoGP-rijders aan, maar ook de liefhebbers van circuitdagen uit heel Europa die de ideale lijn van de racehelden willen volgen op hun eigen motor. En als je één van hen bent, is het aan te raden om de data van de Valencia voorjaarscircuitdag van Art Motor te noteren: 22, 23, 24 maart 2021.

Tijdens deze drie dagen van maandag tot en met woensdag wordt er getraind in vier groepen, die verdeeld zijn over de rondetijden. Topinstructeurs vanuit het IDM en nationale kampioenschappen zijn beschikbaar, evenals live timing, banden-, race- en fotoservice. Indien gewenst kunnen de motoren vanuit Nederland, België en Duitsland naar Spanje worden vervoerd.

Het laatste hoogtepunt van de Motor Art Spring Trackday is echter de combinatie van de circuitdag van Valencia met die van het Motorland Aragon weekend dat Art Motor direct daarna organiseert: op 26, 27 en 28 maart – met donderdag 26 maart om een pauze in te lassen en de 250 km afstand tussen de twee circuits af te leggen.

Natuurlijk kunnen beide circuitdagen ook apart geboekt worden, tot 6 december tegen de gunstige early bird prijs. Alle winter- en voorjaarsdata 2021 van Cartagena tot Ledenon, met tijdschema’s, informatie en reservering zijn te vinden op www.artmotor.nl.

Voor vragen en suggesties kunt u contact opnemen met de organisator Art Motor, Tel. +49 2246 169 169.

 

Handige links Gran Premio de Europa 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App