Xavier Artigas heeft op zondagmiddag de tweede Red Bull MotoGP Rookies Cup race gewonnen op de Red Bull Ring in Oostenrijk. In een hevig gevecht tot de eindstreep was de Spanjaard het sterkst voor Can Öncü en Filip Salac.

Na zeer spannende Moto3, Moto2 en MotoGP races waren de jonge coureurs in de Red Bull MotoGP Rookies Cup aan de beurt om hun tweede en laatste race van het weekend te rijden.

Zoals gebruikelijk in de kleine klasse was er een grote kopgroep met inhaalacties in vrijwel iedere bocht. Er werd vooral veel gebruik gemaakt van de slipstream, iets waar de Red Bull Ring zich ideaal voor leent.

In een groep van liefst negen coureurs was het Xavier Artigas die zijn race het slimst wist te rijden en in de laatste ronde net genoeg voorsprong had waardoor er in de laatste bocht niemand aan hem voorbij kon en hij de race op zijn naam kon schrijven. Turkse coureur Can Öncü kwam als tweede over de finish met de Tsjech Filip Salac die als derde eindigde en mee mocht naar het podium. Deniz Öncü kwam als vierde over de streep voor Steward Garcia en Carlos Tatay. Verder waren het Ryusei Yamanaka (winnaar van race 1), Gerri Salim, Yuki Kunni en Peetu Paavilainen in de top tien. De Belgische coureurs Barry Baltus en Sasha de Vits finishten als dertiende en zeventiende respectievelijk.

De volgende keer dat de Red Bull MotoGP Rookies in actie komen is in het weekend van 6, 7 en 8 september op het Misano World Circuit Marco Simoncelli.

Handige links eyetime Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl