De organisatie die de Formule 1 naar het TT Circuit in Assen wil halen, is compleet verrast dat Zandvoort de Formule 1 Grand Prix van Nederland mogelijk mag organiseren. Dit nieuws heeft Jos Vaessen vrijdagochtend namens de stichting laten weten naar aanleiding van het nieuwsitem in de Telegraaf.

Vrijdagochtend wist de Telegraaf het nieuws te melden dat de Formula One Management Limited (FOM), de eigenaar van de Formule 1, het Circuit Zandvoort een aanbod heeft gedaan om de Nederlandse Formule 1 Grand Prix te mogen organiseren.

Lees ook: Formula One Management Limited kiest voor Nederlandse Formule 1 in Zandvoort

Naast het circuit Zandvoort is de Stichting The Netherlands Grand Prix Foundation ook al enige tijd in gesprek met de FOM om te proberen de Formule 1 naar Assen te halen. De bestuursleden van de Asser Stichting werden vrijdagochtend echter compleet verrast door het nieuws dat de keus op Zandvoort is gevallen.

“Wij hebben geen reactie gekregen”, zegt Jos Vaessen, voorzitter van stichting The Netherlands Grand Prix Foundation, in een reactie aan RTV Drenthe. “Dat zou je bij een keuze voor Zandvoort toch wel verwachten. Daarom zorgde het nieuws vanochtend voor verbazing en verrassing. Ons is gezegd dat wanneer er plek op de Formule 1 kalender zou komen, wij kandidaat zijn.”

Mocht de FOM vanwege historische redenen daadwerkelijk kiezen voor een Grand Prix Formule 1 in Zandvoort in 2020, dan heeft Vaessen daar begrip voor.

“Maar qua infrastructuur en qua circuit begrijp ik het niet. Daarin is Assen veel verder. Ik vraag me af of zij echt wel een Grand Prix kunnen organiseren.”

Lee van Dam, die ook deel uitmaakt van stichting The Netherlands Grand Prix Foundation, heeft volgens de berichtgeving van RTV Drenthe inmiddels contact gezocht met de FOM voor opheldering.


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App