Nakarin Atiratphuvapat heeft vrijdagochtend in de eerste vrije training voor de Moto3 klasse op het Sepang International Circuit de snelste rondetijd gereden. De Thaise coureur was op een opdrogende baan met nog veel natte plekken het snelst voor Aron Canet en Marco Bezzecchi. 

Vrijdagochtend om 09:00 uur lokale tijd, 02:00 uur Nederlandse tijd ging op een warm maar nog nat Sepang International Circuit in Maleisië de eerste vrije training van start voor de Moto3 klasse. Door hevige regenval gedurende de nacht was het asfalt nog voorzien van een laag water ondanks dat er blauwe luchten en een felle zon boven het Maleisische circuit te zien waren.

Gabriel Rodrigo en Jaume Masia zullen dit weekend niet in actie komen, beide coureurs zijn niet fit verklaard als gevolg van hun crashes in de race vijf dagen geleden op het Phillip Island Grand Prix Circuit in Australië. Coureurs die dit weekend wél in actie zullen komen zijn Apiwath Wongthananon en Makar Yurchenko in de vorm van een wild-card.

Een deel van de coureurs besloot in de beginfase het risico nog niet te nemen op het nog natte Sepang International Circuit en bleven toekijken in de pitbox. Dit was te rechtvaardigen aangezien Yurchenko al vroeg aan den lijve ondervond dat de omstandigheden lastig waren na een flinke crash in bocht 1.

Uiteindelijk was het de Thaise coureur Nakarin Atiratphuvapat die met een 2’25.290 de snelste rondetijd wist te rijden voor Aron Canet, die volgend jaar in het team van Max Biaggi zal rijden, en Marco Bezzecchi. Daarachter waren het Tony Arbolino, Adam Norrodin, Andrea Migno, Alonso López, Enea Bastianini, Apiwath Wongthananon en Tatsuki Suzuki in de top tien.

 

Handige links Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App