Nakarin Atiratphuvapat heeft vrijdag tijdens de eerste vrije training voor de Moto3 klasse in Valencia de snelste rondetijd gereden op het zeer natte Circuit Ricardo Tormo. De Thaise coureur was uiteindelijk het snelst voor Marco Bezzecchi en Andrea Migno. 

Vrijdagochtend ging de eerste vrije training van start voor de Moto3 klasse op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia. Net als donderdag viel er veel regen en was het asfalt voorzien van een flinke laag water. Dit zorgde er voor dat wereldkampioen Jorge Martin besloot om in deze eerste sessie het risico niet te nemen en de baan nog niet op te gaan.

De rest van de coureurs besloot om wel te gaan rijden op het regenachtige Valencia. Het duurde niet lang voordat zichtbaar was dat de omstandigheden zeer uitdagend waren aangezien veel coureurs ten val kwamen. Enea Bastianini, Vicente Perez, Darryn Binder, Aron Canet en John McPhee ondervonden aan den lijve hoe listig de omstandigheden waren en crashten. Geen van allen hield hier iets aan over en ze konden allemaal hun machine oppakken en hun weg vervolgen.