Nakarin Atiratphuvapat heeft zaterdagochtend in de derde vrije training voor de Moto3 klasse op het Sepang International Circuit in Maleisië de snelste rondetijd gereden zoals hij dat ook deed in FP1 op vrijdag. Achter de Thai waren het de Italianen Tony Arbolino en Marco Bezzecchi.

Zaterdagochtend om 09:00 uur lokale tijd, 02:00 uur Nederlandse tijd ging de derde vrije training voor de Moto3 klasse van start op het Sepang International Circuit in Maleisië. Door de hevige regenval gedurende de nacht was het circuit nog nat en moesten de coureurs met regenbanden de baan op.

Ondanks dat de temperaturen al opliepen richting de 30°C droogde de baan nog niet snel op en bleven de natte plekken zichtbaar op het Maleisische asfalt. Toch werden er in de slotfase bij enkele coureurs slicks gemonteerd, maar werden de gereden tijden in FP1 en FP2 niet geëvenaard.

De Thaise coureur Nakarin Atiratphuvapat wist uiteindelijk, net als in de eerste vrije training, de snelste rondetijd te rijden met een 2’22.010, zo’n tien seconden langzamer dan op een volledig droge baan. Daarachter waren het Tony Arbolino, Marco Bezzecchi, Aron Canet, Andrea Migno, Adam Norrodin, Fabio di Giannantonio, Stefano Nepa en Kaito Toba in de top tien.

 

Handige links Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App