Augusto Fernandez het rapste tijdens eerste dag in Assen, P22 voor Bendsneyder

2101
Augusto Fernandez | Foto credit: Racesport.nl

Augusto Fernandez voert de Moto2 tijdlijst aan na de eerste trainingsdag op het TT Circuit Assen voor Raul Fernandez en Remy Gardner. In FP2 op een natte was Hector Garzo het snelste. Bo Bendsneyder klokte een tweeëntwintigste tijd.

Voor de Moto2 klasse werden de twee vrije trainingen verreden in totaal verschillende omstandigheden. In de ochtendsessie was het droog. Augusto Fernandez was in deze training het snelste voor zijn naamgenoot, geen familie trouwens, Raul Fernandez. Kampioenschapsleider Remy Gardner klokte een derde tijd gevolgd door Jorge Navarro en Simone Corsi. Bo Bendsneyder moest in de eerste sessie op zijn thuiscircuit genoegen nemen met een tweeëntwintigste tijd. De sessie liep voor de Rotterdammer niet vlekkeloos, want na zes ronden moest hij met een technisch probleem de pits opzoeken. Later in FP1 kon Bendsneyder wel weer de nodige ronden maken. NTS RW Racing GP coureurs Barry Baltus en Hafizh Syahrin eindigden als vijfentwintigste en negentwintigste.

In de tweede vrije training was de baan nat, waardoor de rijders niet in de buurt konden komen van hun rondetijden uit de ochtend. Ook in deze sessie was Augusto Fernandez snel, maar eindigde deze keer als tweede achter Hector Garzo. Nicolo Bulega klokte een derde tijd voor Aron Canet en Joe Roberts. De NTS RW Racing GP coureurs voelden zich beter in deze natte omstandigheden beter naar hun zin. Baltus zette een vijfde tijd en Syahrin was eenentwintigste. Bendsneyder leek het op de natte baan minder naar zijn zin te hebben en zette een vierentwintigste tijd.

Racesport.nl Liveblog
Voor meer informatie en details van deze en andere sessies gedurende de eerste dag van de 90e Motul TT Assen verwijzen we jullie graag naar het Racesport.nl Liveblog: Racesport.nl Liveblog-vrijdag.

Handige links Motul TT Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag – Donderdag
Fotoverslag – Vrijdag
Fotoverslag – Zaterdag
Fotoverslag – Zondag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter