Augusto Fernandez zal vanaf komend weekend in Catalunya de plaats innemen van de vorige week ontslagen Hector Barbera bij Pons HP40. Dit nieuws heeft het Spaanse Moto2 team maandag middels een officieel persbericht wereldkundig gemaakt.

Héctor Barberá werd vorige week in Valencia door de Spaanse politie staande gehouden in zijn snelle Audi R6 en hierbij bleek dat er naast een snelheidsovertreding ook nog eens een te hoog alcoholpromillage werd aangetroffen in zijn bloed.

Aangezien dit niet de eerste keer was dat de Spanjaard in de fout ging en werd veroordeeld tot een taakstraf en het inleveren van zijn rijbewijs voor een periode van één jaar besloot Pons HP40 teambaas Sito Pons de samenwerking per direct te beëindigen en de Moto2 coureur per direct de laan uit te sturen.

Komend weekend tijdens de Spaanse Grand Prix op het Catalunya circuit zal Team Pons HP40 toch gewoon met twee rijders aan de start verschijnen. Naast de Italiaan Lorenzo Baldassarri heeft men Augusto Fernandez aangetrokken als vervanger van Barbera.

De 21-jarige Fernandez is geen onbekende in het Moto2 wereldkampioenschap. De Spanjaard kwam afgelopen seizoen al tijdens dertien Grand Prix weekenden aan de start in de middenklasse van het MotoGP wereldkampioenschap als vervanger van Axel Bassani.

Fernandez is dit seizoen als coureur actief als coureur in de Moto2 klasse van het FIM CEV Repsol. De Spanjaard wist afgelopen weekend in Catalunya nog een tweede en eerste plaats te behalen tijdens ze dramatisch verlopen vierde ronde van het kampioenschap waarbij de pas 14-jarige Moto3 coureur Andreas Perez het leven liet na een tragisch ongeval.