Axel Bassani en Motocorsa Racing verlengen samenwerking

902
axel-bassani
Axel Bassani (r) en teameigenaar Lorenzo Mauri | foto© Motocorsa Racing

Axel Bassani zal ook in 2022 in de kleuren van het Italiaanse Motocorsa Racing aan de start verschijnen in het FIM Superbike World Championship. De 22-jarige revelatie van het afgelopen WorldSBK seizoen heeft hiervoor het contract met zijn huidige werkgever met een jaar verlengd.

Axel Bassani debuteerde het afgelopen seizoen op 21-jarige leeftijd als coureur in het FIM Superbike Championship en was daarmee één van de jongste coureurs op de startgrid in het op productiemachines gebaseerde wereldkampioenschap. Het succes liet echter niet lang op zich wachten want tijdens de negende ronde van het seizoen op Circuit de Barcelona – Catalunya mocht de Ducati coureur na afloop van de door Scott Redding gewonnen Race 1 als tweede mee naar het podium, dit nadat hij een groot deel van de wedstrijd aan de leiding had gereden.

Uiteindelijk wist Bassani in zijn debuutseizoen 210 WK-punten te scoren en zijn eerste jaar in de klasse af te sluiten met een negende plaats in het kampioenschap. Met deze resultaten werd Bassani niet alleen de revelatie van het seizoen, het heeft hem naar nu bekend is geworden ook een langer verblijf en tweede seizoen opgeleverd bij Motocorsa Racing.

Axel Bassani: “Ik ben blij met mijn nieuwe contract en dat ik het werk kan voortzetten met het Motocorsa Racing-team, het team waarmee het heel goed kon vinden dit seizoen. Ik denk dat het zeer positief is voor ons groeipad; we zijn al begonnen met werken richting 2022 en ik hoop de resultaten van vorig seizoen te bevestigen en te verbeteren. Een speciaal woord van dank aan al mijn sponsors die me in staat stellen om mijn droom te bereiken, aan mijn fans die me volgen in de voorbereiding en mijn familie.”

Het 2022 WorldSBK seizoen gaat van start in het weekend van 08 t/m 10 april, plaats van handeling is het Motorland Aragon Circuit.

 Handige links Pirelli Indonesian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagRacesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter