De B.E.A.R.S. Riders Cup is terug. De motorrace serie van Down Under, die de legendarische Britten V2 tot leven bracht, houdt vast aan zijn oude formule: alleen motorfietsen met twee of drie cilinders, gebouwd in Engeland, Europa en Amerika zijn toegestaan – nieuw is slechts een capaciteitslimiet van 1.198 cc.

De B.E.A.R.S. Riders Cup (British, European, American, Racers, Serie) telt in 2019 vier races: twee tijdens de Ducati Clubraces van 24 t/m 26 mei in Assen en twee tijdens het Festival ITALIA welke van 27 t/m 30 juni plaats zal vinden in Oschersleben. En dit is geen toeval, zowel de Ducati Clubraces als het Festival ITALIA hebben de Britten 20 jaar geleden al zien racen en beiden organisatoren hebben nu hun krachten gebundeld voor een nieuwe opleving.

De weinige overgebleven Britten machines zijn vandaag de dag goed bewaard gebleven in musea en collecties, maar de nieuwe races zijn ingericht voor motorfietsen uit voorraad, die bijna identieke prestaties mogelijk maken: Ducati 848 tot 1198-Twins, MV Agusta 675 en 800, Triumph 675- en 765- Triples, Buell/EBR, KTM- en Aprilia Mille-Twins, Benelli Tre en BMW R 1200 S.

Technisch gezien zijn er tijdens de De B.E.A.R.S. Riders Cup geen verdere beperkingen en om iedereen gelijke kansen te bieden wordt het klassement onderverdeeld in drie categorieën, te weten “SuperLight”, “Top” en “Open”.

Het inschrijfgeld bedraagt € 375 per evenement, de eerste inschrijvingen voor zowel Duitsland als ook Nederland zijn al binnen. Meer informatie over de technische regels, de evenementen en de inschrijvingsmodaliteiten vindt u op www.bears.artmotor.com.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App