Bagnaia domineert op Misano van start tot finish, Bendsneyder 20e

60
moto2
Moto2 podium Misano | foto© Nico Schneider

Pecco Bagnaia heeft op zondagmiddag de Moto2 race op het Misano World Circuit Marco Simoncelli op zeer dominante wijze gewonnen voor Miguel Oliveira en Marcel Schrötter. De Italiaan was vanaf het begin tot het eind het sterkst en won zonder dat iemand in zijn buurt kwam. NTS RW Racing GP coureurs Joe Roberts en Steven Odendaal kwamen als 17e en 18e over de finish, Bo Bendsneyder eindigde de race als 20e.

Zondagmiddag om 12:20 uur ging de Moto2 race op het Misano World Circuit Marco Simoncelli van start. Onder nagenoeg ideale omstandigheden met een buitentemperatuur van 26°C en een baantemperatuur van zo’n 38°C begonnen de coureurs aan de 25 ronden durende race.

Polesitter Pecco Bagnaia kwam goed van zijn plaats en ging als leider de eerste bocht in voor Marcel Schrötter en Brad Binder. Mattia Pasini nam de vierde positie in handen voor een zeer goed gestarte Miguel Oliveira. Daarachter waren het Fabio Quartararó, Joan Mir, Xavi Vierge en Luca Marini.

Voor Alex Márquez ging het in de eerste ronde al mis na een valpartij met Augusto Fernández die hem aantikte in bocht 14, Carro. De Spanjaarden konden hun Kalex machines weer oppakken maar een goed resultaat zat er niet meer in.