Pecco Bagnaia heeft vrijdagochtend de eerste vrije training voor de Moto2 klasse op de Red Bull Ring als snelste afgesloten voor Lorenzo Baldassarri en Marcel Schrötter. Nederlander Bo Bendsneyder eindigde de sessie als 28e, NTS RW Racing GP coureurs Steven Odendaal en Joe Roberts noteerden de 25e en 27e tijd. 

Op vrijdagochtend ging onder nog zonnige en warme omstandigheden de eerste vrije training voor de Moto2 klasse op de Red Bull Ring in Oostenrijk van start. Ondanks de verwachtingen dat er regen aan zou komen waren de omstandigheden nog gunstig op het circuit in Spielberg.

Na de race in Brno vond er een stoelendans plaats bij enkele teams. Woensdagmiddag werd duidelijk dat Eric Granado zou vertrekken bij het Forward Racing Team aangezien de Braziliaan ook deelneemt in het Braziliaanse Superbike kampioenschap en hier momenteel de leider in de tussenstand is. Volgens het team is het niet mogelijk om op twee kampioenschappen tegelijk te focussen waardoor ze hem laten vertrekken. Zijn vervanger is Isaac Viñales die na de race op de Sachsenring vertrok bij het SAG Racing Team waarbij Alejandro Medina zijn vervanger is voor de rest van het seizoen.

Verder werden enkele geruchten bevestigd waarbij Intact GP team manager Jürgen Ling vertelde dat Xavi Vierge het team aan het eind van het seizoen zal verlaten en teamgenoot zal worden van Alex Márquez binnen het Estrella Galícia 0,0 MarcVDS team. Verder gaat Jorge Navarro hoogstwaarschijnlijk richting het Speed Up team.

In de openingsfase was het Mattia Pasini die sterk begon en de voorlopig snelste rondetijd in handen nam voor landgenoot Luca Marini, Alex Márquez, Pecco Bagnaia, Fabio Quartararó en Miguel Oliveira. Nederlander Bo Bendsneyder leek het lastig te hebben in het eerste deel van de sessie aangezien hij ver buiten de top twintig stond.

Brad Binder ging al vroeg de fout in en maakte een crash mee ter hoogte van bocht 5. De Red Bull KTM Ajo coureur verloor de voorkant van zijn machine waardoor hij onderuit ging maar bleef verder ongedeerd.

In de slotseconden van de sessie ging het ook mis voor Mattia Pasini en kwam hij ten val ter hoogte van bocht 6. De Italiaan leek ongedeerd te zijn.

Het was uiteindelijk Pecco Bagnaia die gestaag zijn rondetijden wist aan te scherpen en de sessie als snelste afsloot voor Lorenzo Baldassarri en Marcel Schrötter. Daarachter waren het Márquez, Quartararó, Marini, Locatelli, Lowes, Navarro en Pasini in de top tien. Het zat allemaal zeer dicht bij elkaar aangezien de eerste 16 coureurs binnen een halve seconden stonden en de eerste 23 binnen een seconde.

Nederlander Bo Bendsneyder eindigde de sessie als 28e, NTS RW Racing GP coureurs Steven Odendaal en Joe Roberts noteerden de 25e en 27e tijd.

 

Handige links eyetime Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl