Bagnaia leidt FP2 met Schrötter als snelste van de dag, Bendsneyder 25e

35
francesco-bagnaia
Francesco Bagnaia | foto© Sky Racing Team VR46

Pecco Bagnaia reed op vrijdagmiddag in de tweede vrije training voor de Moto2 klasse op Aragón de snelste rondetijd voor Alex Márquez en Brad Binder, Marcel Schrötter is over beide trainingen gezien het snelst. Bo Bendsneyder noteerde de 25e rondetijd, NTS RW Racing GP coureurs Joe Roberts en Steven Odendaal kwamen naar de 24e en 26e rondetijd. 

Vrijdagmiddag waren het de Moto2 coureurs die als laatste hun tweede vrije training onder zonnige en warme omstandigheden verreden op MotorLand Aragón. De buitentemperatuur was ruim 30°C en het asfalt zo’n 45°C.

Het was Pecco Bagnaia die opnieuw sterk uit de startblokken kwam en meteen zijn naam bovenaan de tijdlijsten liet schrijven voor de Italianen Andrea Locatelli en Simone Corsi. Ook titelkandidaat Miguel Oliveira, Jorge Navarro, Alex Márquez, Fabio Quartararó en Mattia Pasini kenden een sterk begin aan de sessie. Nederlander Bo Bendsneyder leek het vooralsnog lastig te hebben met de 23e tijd in handen, ruim anderhalve seconden achter Bagnaia.

Een crash was er voor Iker Lecuona. De Swiss Innovative Investors KTM coureur verloor de voorkant van zijn machine bij het insturen voor bocht 12 en ging onderuit. Hij bleef ongedeerd en kon zijn weg vervolgen. Even later crashte ook Danny Kent ter hoogte van bocht 1. Ook hij kon zijn weg vervolgen. In de slotfase ging ook Isaac Viñales onderuit in bocht 15.

Het was uiteindelijk Pecco Bagnaia die met een 1’53.784 de snelste tijd van de sessie wist te rijden voor Alex Márquez en Brad Binder. Daarachter waren het Locatelli, Corsi, Oliveira, Vierge, Quartararó, Navarro en Lowes in de top tien. Bo Bendsneyder noteerde uiteindelijk de 25e rondetijd op 1.451 seconde van Bagnaia, NTS RW Racing GP coureurs Joe Roberts en Steven Odendaal kwamen naar de 24e en 26e rondetijd.

In de gecombineerde tijdlijsten na de twee verreden vrije trainingen is de top tien als volgt: Schrötter, Bagnaia, Márquez, Lowes, Quartararó, Pasini, Binder, Locatelli, Corsi en Oliveira.

De derde vrije training voor de Moto2 klasse gaat zaterdagochtend om 10:55 uur van start met de kwalificatiesessie om 15:05 uur.

 

Handige links Gran Premio Movistar de Aragón:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App