De Moto2 pole op het Bugatti Circuit in Le Mans is op zaterdagmiddag behaald door Pecco Bagnaia. De Italiaan bleek het sterkst ondanks een aanvallende Xavi Vierge op de tweede plaats en landgenoot Lorenzo Baldassarri met de derde tijd. Bo Bendsneyder noteerde de 21e tijd op 1.377 van Bagnaia, NTS RW Racing GP coureurs Joe Roberts en Steven Odendaal kwamen naar de 17e en 26e tijd.

Op een zonnig en warm Bugatti Circuit in Le Mans ging op zaterdagmiddag de kwalificatietraining voor de Moto2 klasse van start. Voorafgaand aan deze kwalificatie was al bekend dat Luca Marini een grid-penalty van zes plaatsen zal ontvangen en dus zes plaatsen achter zijn kwalificatietijd moet starten. Dit als gevolg van een incident dat hij veroorzaakte tijdens de race in Jerez.

In de beginfase was er meteen al een groot aantal valpartijen te zien. Het begon met Mattia Pasini die als eerste ten val kwam waarna ook Marcel Schrötter, Jorge Navarro, thuisrijder Fabio Quartararó, Sam Lowes en Stefano Manzi een crash meemaakten. Allen bleven ongedeerd.

Na zo’n twintig minuten was het Pecco Bagnaia die de snelste tijd in handen had voor Xavi Vierge en Alex Márquez. Daar achter waren het Joan Mir, Sam Lowes, Marcel Schrötter, Lorenzo Baldassari en Miguel Oliveira. Bo Bendsneyder kende een degelijk begin op de twintigste positie.

Even later waren er wederom valpartijen te zien, ditmaal voor Eric Granado en wild-card Cédric Tangre, waarbij laatstgenoemde crashte als gevolg van een kuip die los zat. Beide bleven ongedeerd. Ook vervanger van Zulfahmi Khairuddin binnen het Sepang International Circuit team, Niki Tuuli, kwam ten val maar kon zijn weg meteen vervolgen.