Ducati Corse heeft woensdagochtend haar rijdersbeztting voor het 2021 MotoGP seizoen officieel bekend gemaakt. Francesco Bagnaia wordt komend seizoen de teamgenoot van Jack Miller binnen het Ducati Team. Johann Zarco en Jorge Martin zijn de twee rijders die komend seizoen door Ducati ondergebracht gaan worden bij Pramac Racing.

Ducati was voornemens om afgelopen weekend in Catalunya haar rijdersbezetting voor het 2021 MotoGP seizoen te presenteren. Vanwege het nieuws dat Petronas Yamaha SRT en Valentino Rossi naar buiten brachten besloot Ducati hun berichtgeving uit te stellen.

Woensdagochtend was het echter zover en bracht Ducati het verwachte nieuws officieel naar buiten.

In 2021 zal Ducati met vier officiële fabriekscoureurs actief zijn binnen het MotoGP wereldkampioenschap, twee van deze rijders zullen het Ducati Team vormen terwijl de andere twee coureurs door Ducati ondergebracht gaan worden bij Pramac Racing.

Zoals bekend was de plaats van Jack Miller al bevestigd als coureur binnen het officiële Ducati Team. De tweede plaats binnen het team zal worden ingenomen door Francesco Bagnaia.

Francesco “Pecco” Bagnaia, 2018 Moto2-wereldkampioen, maakte vorig jaar zijn MotoGP-debuut met de Ducati Desmosedici GP-motor binnen het Pramac Racing Team en heeft dit jaar veel progressie weten te boeken door in verschillende MotoGP race mee te strijden voor het podium. Deze progressie heeft Ducati doen besluiten om de 23-jarige coureur uit Piemonte (Italië) voor het seizoen 2021 te laten promoveren naar het Ducati Team. Bagnaia, die dit seizoen samen met Miller uitkomt voor Pramac Racing, volgt daarmee dus zijn huidige teamgenoot.

Na het vertrek van Miller en Bagnaia zullen Johann Zarco en Jorge Martín in 2021 de opvolgers worden van het tweetal bij Pramac Racing Team.

De twee nieuwe Pramac Racing coureurs hebben samen drie wereldtitels. Johann Zarco, won de Moto2-wereldtitel in 2015 en 2016 en verschijnt dit jaar op een Ducati aan de start in de MotoGP klasse in de kleuren van Team Esponsorama. De 30-jarige Fransman scoorde dit seizoen in Brno de pole gevolgd en een derde plaats in de race op hetzelfde circuit.

Zarco zal binnen Pramac Racing de 22-jarige Spanjaard Jorge Martin als teamgenoot treffen. Martin, Moto3 wereldkampioen in het seizoen 2018, is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen in de Moto2 klasse waar hij uitkomt voor het Red Bull KTM Ajo Moto2 Team.

Alle vier bovengenoemde coureurs zullen in 2021 aan de start verschijnen op de laatste versie van de Desmosedici GP machine en rijden met dezelfde technische specificaties.

Enea Bastianini
Ook Enea Bastianini heeft voor het seizoen 2021 een Ducati MotoGP contract op zak. De momenteel in de Moto2 klasse uitkomende Italiaan zal ondergebracht worden bij Team Esponsorama. Hierover wordt echter in het door Ducati uitgebrachte persbericht met geen woord over gesproken.

 

Handige links Gran Premi Monster Energy de Catalunya 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App