Pecco Bagnaia heeft zaterdagochtend in de derde vrije training voor de MotoGP klasse op het Misano World Circuit Marco Simoncelli het bestaande ronderecord verbroken. De Italiaan was het snelst in een spectaculaire slotfase voor Maverick Viñales en Fabio Quartararó.

Zaterdagochtend om 09:55 uur gingen de lichten op groen voor de derde vrije training van de MotoGP klasse op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Ondanks dat de zon fel scheen en de buitentemperatuur al zo’n 25°C bedroeg was het asfalt nog redelijk koel met een temperatuur van rond de 22°C, een stuk koeler dan de coureurs tot dusver hebben meegemaakt op het Italiaanse circuit.

Jack Miller en Miguel Oliveira ondervonden al gauw dat het enigszins verraderlijk was op het Misano World Circuit. Al binnen vijf minuten kwam de Australiër ten val bij het ingaan van bocht 1, net nadat hij Iker Lecuona had gepasseerd. Niet veel later ging Miguel Oliveira de fout in bij het insturen voor bocht 8 (Quercia) en schoof hij onderuit. Beide coureurs waren ongedeerd en konden zelf terugkeren naar de pitbox.

Andrea Dovizioso is gespot met een interessante aanpassing aan zijn overall. Normaal gesproken staat er ‘Undaunted’ op zijn achterwerk wat zich vertaalt naar ‘onverschrokken / niet afgeschrikt’. De Italiaan heeft er dit weekend ‘Unemployed’ op laten zetten waarmee hij doelt op het feit dat hij voor 2021 nog steeds geen contract heeft en in principe dus werkloos is.

Nadat Maverick Viñales op vrijdagmiddag in zijn media debrief na afloop van de twee vrije trainingen wederom veel aan het klagen was over de machine, en het vooral niet aan hemzelf lag, zag de Spanjaard er in deze FP3 sessie wederom gefrustreerd uit. Na vrijdag heeft het team de nieuwe onderdelen (uitlaat, carbon swingarm) weer van de YZR-M1 afgehaald en de oude onderdelen gemonteerd op verzoek van Viñales, maar vooralsnog blijft de Moto3 kampioen van 2013 maar klagen over het gebrek aan grip aan de achterzijde. Het enige positieve volgens Viñales is dat hij in ieder geval over één ronde nog snel is en dus in ieder geval een goede startplaats kan bemachtigen.

Dat de coureurs aan het pushen waren was wel duidelijk. Fabio Quartararó liet zijn reflexen hard werken bij het insturen voor bocht 16 (Curva Misano).

Met iets meer dan tien minuten op de klok gingen de coureurs al de baan op met een nieuwe set banden en was het een heuse kwalificatiesessie. Ondanks dat het ‘nog maar’ de derde vrije training was, wist Pecco Bagnaia het polerecord van Viñales, die de Spanjaard afgelopen zaterdag wist te rijden, al te verbreken.

Het zou een spectaculaire slotfase worden in deze derde vrije training maar uiteindelijk kon niemand meer aan de 1’31.127 van Bagnaia komen. Viñales kwam dichtbij maar moest genoegen nemen met de tweede tijd voor Petronas Yamaha SRT coureur Fabio Quartararó en Franco Morbidelli. Joan Mir klokte de vijfde tijd in deze FP3 sessie met daarachter Brad Binder, Takaaki Nakagami, Valentino Rossi, Pol Espargaró en Danilo Petrucci in de gecombineerde top tien waardoor zij rechtstreeks door mogen naar Q2.

Er waren ook nog een aantal flinke crashes te zien aan het einde van de sessie. Pol Espargaró en Pecco Bagnaia gingen onderuit in bocht 6 en leken zich daarbij toch wel behoorlijk te hebben bezeerd. Met name Bagnaia, die nog steeds met een kruk loopt vanwege de blessure aan zijn been, zag er ongelukkig uit toen hij opstond om de grindbak te verlaten. Ook kwam Miguel Oliveira voor de tweede keer in de sessie ten val, dit keer was het een flinke klapper in de snelle bocht 15. De Portugees ontving meteen medische assistentie dus het is nog maar de vraag of hij er vanmiddag weer bij is.

De vierde vrije training voor de MotoGP klasse met aansluitend beide kwalificatiesessies gaat om 13:30 uur van start op het Misano World Circuit Marco Simoncelli.

 

Handige links Gran Premio TISSOT dell’Emilia Romagna e della Riviera di Rimini 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App