De eerste Moto2 race van 2018 is op zondagmiddag gewonnen door Pecco Bagnaia. De Italiaan behaalde zijn eerste zege in de Moto2 klasse na een gevecht met landgenoot Baldassarri. Alex Márquez eindigde de race als derde na een technisch probleem, Bo Bendsneyder finishte zijn eerste Moto2 race als achttiende. NTS RW Racing GP duo Steven Odendaal en Joe Roberts behaalden de 22e en 25e plaats. 

Polesitter Alex Márquez kwam goed van zijn plaats maar het was Pecco Bagnaia die de leiding in handen nam bij het ingaan van de eerste bocht. Lorenzo Baldassari kende ook een goede start en nam de tweede plaats in handen voor Márquez. Op de vierde plaats was het Marcel Schrötter voor teamgenoot Xavi Vierge en Romano Fenati. Miguel Oliveira ging wijd in de eerste bocht en nam dankzij contact met zijn voorband bijna Márquez mee, maar het liep goed af. Bo Bendsneyder kende een mindere start en verloor een aantal plaatsen in de openingsronde vanaf zijn twintigste startplaats.

In de tweede ronde sloeg Bagnaia meteen een gat naar landgenoot Baldassarri en Márquez. Op de vierde plaats was het Schrötter die in een groep met Pasini, Binder, Vierge en Oliveira zat. Iets verer naar achteren waren het Mir, Corsi, Fenati, Marini, Gardner, Navarro en Lowes in de strijd om de punten.

In de vijfde ronde was het nog altijd Bagnaia aan de leiding. Landgenoot Baldassarri zat op ongeveer een halve seconde met Márquez op zijn beurt een halve seconde achter zich. Achter het drietal werd er nog altijd een intense strijd gevoerd voor de vierde plaats.

Met tien ronden te gaan vond Márquez dat het tijd was om de tweede plaats over te nemen van Baldassarri. De Italiaan vocht terug maar moest toch zijn meerdere erkennen in de Spanjaard. Bagnaia, met een hardere achterband dan zijn twee achtervolgers, leek het gat iets te vergroten.

Voor Sam Lowes sloeg het noodlot toe met nog negen ronden te gaan. De Brit, onderweg op de negende positie, schoof zijn KTM onderuit en kon niet verder. Bendsneyder leek zijn ritme gevonden te hebben en wist weer iets naar voren te komen binnen de top twintig.

Met zes ronden te gaan kreeg Márquez te maken met een technisch probleem. De achterrem van zijn Kalex leek vast te zitten waardoor de remschijf roodgloeiend was. Baldassarri ging voorbij aan de Spanjaard die buiten de baan raakte. Toch kon Márquez zijn weg vervolgen en leek het probleem enkele bochten later weer opgelost te zijn. Wel zorgde zit ervoor dat Pasini, onderweg op de vierde positie, slechts een seconde achter Márquez zat en een podiumplaats zodoende binnen handbereik had.

Aan de kop van het veld was het nog niet beslist. Bagnaia reed nog altijd aan de leiding maar Baldassarri zat er minder dan een seconde achter. Met twee ronden te gaan was het gat slechts een halve seconde en deed Baldassarri er alles aan om dichterbij te komen. Bij het ingaan van de laatste ronde was de marge minimaal en was het duidelijk dat Baldassarri een aanval zou doen. Bagnaia bleef koel en probeerde het tempo zo hoog mogelijk te houden. In bocht 15, de voorlaatste, was het moment daar en zette Baldassarri te aanval in. Echter kon de Italiaan zijn lijn niet houden waardoor Bagnaia er weer voorbij ging. Dit bleek genoeg voor Bagnaia en behaalde zodoende zijn eerste overwinning in de Moto2 klasse. Baldassarri finishte op slechts 0.112 seconde met Márquez op de derde plaats.

Pasini kon uiteindelijk niet voorbij aan Márquez en finishte als vierde. Op de vijfde plaats was het Oliveira voor KTM teamgenoot Binder. Verder waren het Schrötter, Vierge, Marini en Navarro in de top tien. Bo Bendsneyder kende nog een sterke slotfase waarbij zijn tempo hoger lag dan de coureurs voor hem. De Nederlander finishte zijn eerste race in de Moto2 klasse uiteindelijk als achttiende.

NTS RW Racing GP coureurs Steven Odendaal en Joe Roberts eindigden de race als 22e en 25e respectievelijk.

Direct na afloop van de race spraken we met Bendsneyder. Beluister het verhaal van de Nederlander over zijn allereerste Moto2 race via onderstaande audiolink:

 

Handige links Grand Prix of Qatar:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag