Lorenzo Baldassarri heeft zaterdag in de kwalificatiesessie voor de Moto2 klasse in Thailand de snelste rondetijd gereden voor Alex Márquez en Luca Marini en zal daarmee vanaf pole position starten. NTS RW Racing GP coureurs Steven Odendaal en Joe Roberts klokten de 21e en 22e rondetijd, Nederlander Bo Bendsneyder kwam naar de 23e tijd. 

De laatste kwalificatiesessie die zaterdag op het programma stond op het Chang International Circuit in Buriram was die voor de Moto2 klasse. Het was nog altijd zeer warm op het Thaise met veel zon en temperaturen ruim boven de 30°C.

De coureurs gingen bij het groene licht meteen de baan op aangezien het Michelin rubber dat op de baan gelegd is door de MotoGP coureurs zorgt voor veel grip voor de Moto2 coureurs. Het waren de Italianen Lorenzo Baldassarri en Mattia Pasini die aanvankelijk het best profiteerden dan deze grip en de snelste twee rondetijden klokten. Daarachter waren het de bekende namen voorin het Moto2 veld waaronder Miguel Oliveira, Alex Márquez, Brad Binder, Pecco Bagnaia en Fabio Quartararó.

De coureurs zochten zichtbaar de limiet op, waaronder Brad Binder die in de laatste bocht voor start / finish ternauwernood een crash kon voorkomen.