Baldassarri vervangt geblesseerde Vietti in Indonesië bij Fantic Racing

1430
Lorenzo Baldassarri | © Yamaha Racing

Lorenzo Baldassarri zal komend weekend de geblesseerde Celestino Vietti vervangen bij het Fantic Racing team. Laatstgenoemde liep twee weken geleden een bekkenblessure op als gevolg van een crash in de Moto2 race.

Na twee jaar in de World Superbike paddock zal Lorenzo Baldassarri volgend weekend weer terugkeren in de MotoGP paddock. De Italiaan, die van 2013 t/m 2021 in de Moto2 klasse reed en in die periode onder andere vijf overwinningen en twaalf podiumplaatsen behaalde, vervangt de geblesseerde Celestino Vietti bij het Fantic Racing team. Naast hem zal hij MotoE wereldkampioen Mattia Casadei als teamgenoot hebben.

Baldassarri stapte in 2022 over naar het World Supersport kampioenschap waar hij met het Bardahl Evan Bros. Yamaha team tweede werd achter Ten Kate Racing coureur Dominique Aegerter. Dit seizoen stapte hij op naar de World Superbike klasse met het GMT94 Yamaha team waar zijn beste resultaat tot dusver een dertiende plaats is.

Het is nog maar de vraag of Baldassarri ook in Australië en Thailand de vervanger van Vietti zal zijn. De Grand Prix van Thailand valt namelijk samen met de seizoensfinale van het World Superbike kampioenschap in Jerez.Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. 

                         Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’ of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’