Barni Spark Racing Team onthult haar 2024 plannen

2115
barni-spark-racing
Barni Spark Racing Team | foto© Alex Photo

Tijdens een drukbezochte teampresentatie heeft het Barni Spark Racing Team zondagavond 11 februari haar plannen voor komend seizoen gepresenteerd. Het Italiaanse team dat in 2024 haar tienjarige bestaan viert zal opnieuw op meerdere fronten actief zijn, namelijk zowel in het WorldSBK als ook in het CIV.

De WorldSBK line-up van het Barni Spark Racing Team blijft in 2024 ongewijzigd. Na drie podiumplaatsen in 2023 zal Danilo Petrucci opnieuw op de Ducati Panigale V4 R van het team actief zijn het WorldSBK terwijl Yari Montella wederom op de Ducati Panigale V2 van het team aan de start zal verschijnen in het WorldSSP

In de CIV (Italiaans kampioenschap) toonde teamcaptain Michele Pirro extra motivatie. In hun tiende jaar samen willen Pirro en “Barni” in 2023 de gemiste nationale titel veroveren. Dit zou dan de tiende nationale titel zijn voor de coureur uit San Giovanni Rotondo die tevens in dienst is van Ducati als MotoGP testcoureur.

Na een “sabbatical” jaar keert het Barni Spark Racing Team ook terug naar de CIV Supersport, de categorie waarin ze in 2022 debuteerden en meteen wonnen. De Panigale V2 wordt in 2024 toevertrouwd aan de jonge Edoardo Aquilano.

Onderstaand de foto’s van de presentatie (klik op onderstaande link voor de foto’s in een groter formaat)