Barry Baltus in 2019 met Ángel Nieto Team in het Junior Moto3 World Championship

17
barry-baltus
Barry Baltus (l) en Jorge Martinez (r) | foto© Angel Nieto Team

Barry Baltus zal in 2019 opnieuw van start gaan in het FIM Junior Moto3 World Championship. De 14-jarige Belg heeft hiervoor een contract getekend bij het Spaanse Ángel Nieto Team.

Barry Baltus komt in 2019 niet alleen opnieuw uit als coureur in de Red Bull MotoGP Rookies Cup, de 14-jarige Belg zal ook actief blijven als coureur in het FIM Junior Moto3 World Championship. Na zijn vroegtijdige vertrek uit de European Talent Cup, waar hij vroeg in het seizoen 2018 een overwinning behaalde, stapte hij de tweede helft van 2018 binnen Reale Avintia Racing al over op een echte Moto3 machine met uiteindelijk een negende plaats in Albacete als zijn beste klassering.

In 2019 zal Baltus echter uit gaan komen voor een ander team, hij heeft namelijk overeenstemming bereikt met het Spaanse Ángel Nieto Team waar hij de plaats in zal nemen van Raúl Fernández, de Spanjaard die in 2018 de titel wist te winnen en komend seizoen binnen het Spaanse team de overstap maakt naar de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

Barry Baltus: “Ik ben erg blij om volgend jaar door te kunnen gaan in het FIM Junior Moto3 World Championship. Het is een zeer competitief kampioenschap en om eraan deel te kunnen nemen met een vooraanstaand team zoals het Angel Nieto Team is een prachtige kans. De titel van Raúl Fernández bewijst dat zij het meest competitieve team zijn. In 2019 wil ik vechten voor de topposities. Ik heb al een jaar ervaring met de KTM Moto3 machine en ik heb het gevoel dat ik klaar ben om volgend seizoen het beste van mezelf te geven. Ik kan niet wachten om weer de baan op te gaan! Ik wil ook mijn ouders, Zelos en alle partners en fans bedanken die me vanaf het begin hebben gesteund en het allemaal mogelijk hebben gemaakt.”

Jorge Martínez “Aspar”: “We willen Barry Baltus verwelkomen in het Ángel Nieto Júnior Team, ons ontwikkelingsteam dat ons de afgelopen seizoenen zoveel succes heeft gegeven met Spaanse titels en de Junior Moto3 World Championship titel in 2018 met Raúl Fernández. De lat is hoog gelegd en we zijn ervan overtuigd dat Barry ons kan helpen de lat nog hoger te leggen. Hij is een jonge coureur die nog veel te leren heeft, maar hij heeft al laten zien dat hij snel is en in staat is om het heel goed te doen.”


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App