Bastianini behaalt opnieuw dominante Moto2 zege in Brno, Bendsneyder 18e

277
Enea Bastianini - Automotodrom Brno | foto© motogp.com

Enea Bastianini heeft zondagmiddag voor de tweede keer op rij gewonnen in de Moto2 klasse op het Automotodrom Brno voor Sam Lowes en Joe Roberts. De Italiaan reed wederom een dominante race en reed van start tot finish aan de leiding. Bo Bendsneyder kwam in de race op het warme Tsjechische circuit als achttiende over de finish.

Zondagmiddag om 12:20 uur gingen de lichten uit voor de start van de Moto2 race over 19 ronden op het Automotodrom Brno. Met een fel schijnende zon boven het Tsjechische circuit was het behoorlijk warm, de buitentemperatuur was al 30°C en de asfalttemperatuur bedroeg al ruim 43°C.

Simone Corsi ging niet van start in deze race, de Italiaan was tijdens de warm-up hard ten val gekomen.

De bandenkeuze voor deze Moto2 race was interessant. Alle coureurs gingen van start met dezelfde soft-compound achterband maar het was ongeveer 50/50 wat betreft de keuze van de voorband. Polesitter Joe Roberts liet de zachtere compound monteren terwijl Sam Lowes en Enea Bastianini voor de harde compound gingen.

Enea Bastianini kwam het beste van zijn plaats af en ging als leider de eerste bocht in voor polesitter Joe Roberts en Sam Lowes. Ook Jorge Martin was daarachter goed weg en kwam naar de vierde plaats voor Marcel Schrötter, Marco Bezzecchi en Luca Marini. Ook Bo Bendsneyder was goed gestart vanaf zijn zeventiende plaats op de grid en klom op naar de dertiende positie.

Net als op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto twee weken geleden probeerde Enea Bastianini weg te rijden van de concurrentie en na twee ronden had de Italiaan al een voorsprong van een seconde opgebouwd.

In de eerste acht ronden wist Bastianini zijn voorsprong richting Lowes op iets meer dan een halve seconde te houden maar het leek erop dat de Brit nog over iets meer snelheid beschikte. Een seconde daarachter reed polesitter Roberts op de derde plaats met twee seconden daarachter de SKY Racing Team VR46 coureurs Bezzecchi en Marini. Zij waren in duel met Martin en Fernández. Bendsneyder was iets teruggevallen na zijn sterke openingsfase en reed op dat moment buiten de punten.

Er bleek uiteindelijk weinig spektakel in deze Moto2 race te zitten en Bastianini bleef net als in Jerez foutloos. De Italiaan reed van start tot finish aan de leiding en won daarmee de tweede Moto2 race op rij. Dankzij een snelle laatste ronde kwam Lowes uiteindelijk slechts 0,4 seconde tekort op Bastianini en behaalde de Brit zijn eerste podium van het seizoen en zijn eerste podium sinds Aragón 2016. Na een eenzame race finishte Roberts daarachter op de derde plaats waarmee hij voor het eerst in zijn carrière naar het podium mocht.

Marini kwam daarachter als vierde over de finishlijn voor Fernández en Bezzecchi, verder eindigden Jorge Navarro, Jorge Martin, Hafizh Syahrin en Aron Canet in de top tien. Bo Bendsneyder wist geen punten te scoren en werd achttiende, NTS RW Racing GP teamgenoot Dominique Aegerter eindigde op de 21e plaats.

Crashes in deze race waren er voor Kasma Daniel, Héctor Garzo en Stefano Manzi. Jake Dixon moest de pits opzoeken vanwege een technisch probleem.

In het kampioenschap heeft Bastianini nu ook de leiding in het kampioenschap overgenomen met een totaal van 73 punten. Marini heeft er tot dusver 58 verzameld voor Nagashima met 55 punten.

Handige links Monster Energy Grand Prix České republiky 2020:

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.