Bastianini, Binder en Pol Espargaró het snelst in Duitse warm-up

21
espargaró
Pol Espargaró - Sachsenring | foto© Nico Schneider

Enea Bastianini (Moto3), Brad Binder (Moto2) en Pol Espargaró (MotoGP) hebben zondagochtend op de Sachsenring de snelste tijden laten noteren tijdens de warm-up sessies van de Pramac Motorrad Grand Prix Deutschland.

Moto3
Vroeg op de ochtend was het Enea Bastianini die het snelst was en met een snelste ronde van 1’27.040 na twintig minuten de lijst aanvoerde voor Jorge Martin, Marco Bezzecchi, Aron Cane ten Tony Arbolino.

Voor laatstgenoemde verliep in deze sessie niet alles geheel naar wens. Tijdens de sessie kwam Dennis Foggia ten val in bocht 1, Arbolino kon vervolgens geen kant op en tikte de Sky Racing Team VR46 coureur aan met als gevolg dat voor beiden hun sessie vroegtijdig eindigde in het gravel.

Of dit nog niet genoeg was voor Foggia kreeg hij ook nog eens van de wedstrijdleiding te horen dat hij later op de dag vanaf de laatste plaats op de grid aan de race moet beginnen. De reden hiervoor; te langzaam (meer dan 110%) in drie of meer opeenvolgende sectors tijdens de kwalificatie. Aangezien het niet de eerste keer is dus niet alleen een aantal plaatsen terug op de grid maar een terugverwijzing naar de laatste plaats op de grid.

Naast Foggia werden ook Nicolo Bulega, Niccolò Antonelli, Raúl Fernández, Nakarin Atiratphuvapat, Luca Grünwald, Vicente Perez voor hetzelfde vergrijpt bestraft, zij werden echter allen drie plaatsen teruggezet op de grid.

Moto2
In deze klasse was het Brad Binder die de snelste tijd op de klok wist te zetten. De Zuid-Afrikaan noteerde een snelste ronde van 1’24.612 en was daarmee het rapst voor Lorenzo Baldassarri, Xavi Vierge, Simone Corsi en de later op de dag vanaf de pole aan de wedstrijd beginnende Mattia Pasini.

Nederlander Bo Bendsneyder noteerde de 22e rondetijd terwijl het NTS RW Racing GP duo Steven Odendaal en Joe Roberts deze sessie beëindigde met respectievelijk de 24e en 25e rondetijd achter hun naam.

Fabio Quartararo en Andrea Locatelli kwamen beiden ten val in deze sessie. Het tweetal ging in de fout in bocht 8, Locatelli bleef daarbij ongedeerd, Quartararo daarentegen bleef na zijn crash enige tijd op een stoel van de marshals zitten met waarschijnlijk een bloedneus of een beschadigde lip.

MotoGP
Aleix Espargaró begon aan deze sessie met de wetenschap dat hij later op de dag vanaf de 19e plaats op de grid aan de race moet beginnen i.p.v. zijn oorspronkelijke 13e startpositie. De Spanjaard kreeg namelijk een penalty vanwege het feit dat hij tijdens de vrije trainingen langzaam reed op de ideale lijn en daarbij Marc Marquez hinderde.

De Spanjaard begon echter goed aan deze warm-up sessie maar na 8 minuten ging het mis nadat hij even daarvoor de snelste tijd van de sessie op de klok gezet had. De Aprilia coureur kwam ten val in bocht 4 waarbij de airfences beschadigd raakten en waardoor de wedstrijdleiding de sessie stillegde middels een rode vlag. De Spanjaard, die zelf wel lopend de plaats van het ongeval verliet, werd vervolgens per scooter overgebracht naar het medical centre voor een medische check.

Na een korte onderbreking werd de sessie hervat en was het uitgerekend zijn jongere broer Pol die de snelste tijd op de klok wist te zetten. De KTM coureur noteerde een snelste ronde van 1’21.230 en was daarmee het rapst voor Marc Marquez, Andrea Dovizioso, Alvaró Bautista, Aleix Espargaró, Andrea Iannone, Jorge Lorenzo en Valentino Rossi die daarmee zorgde dat er zes verschillende fabrikanten te vinden waren binnen de top acht.

Maverick Viñales en Takaaki Nakagami completeerden in deze sessie de top tien, een sessie waarin KTM voor het eerst in de geschiedenis de lijst aanvoerde.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl

 

Handige links Pramac Motorrad Grand Prix Deutschland:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag