Enea Bastianini was vrijdagmiddag in de tweede vrije training voor de Moto2 klasse het snelst voor Sam Lowes en Luca Marini, maar dankzij zijn rondetijd in FP1 sloot Lowes de dag als snelste af. Bo Bendsneyder eindigde de eerste dag in Tsjechië als 17e, NTS RW Racing GP teamgenoot Dominique Aegerter noteerde de 22e tijd.

Vrijdagmiddag om 15:10 uur ging de tweede vrije training voor de Moto2 klasse van start op het Automotodrom Brno wat tevens de laatste sessie van de dag was op het Tsjechische circuit. De buitentemperatuur bedroeg inmiddels zo’n 33°C en met daarbij een asfalttemperatuur van ruim 47°C was het geen makkelijke opgave voor de coureurs.

Simone Corsi ging al vroeg in de sessie de fout in, de Italiaan crashte bij het ingaan van bocht 1. Even later ging het ook mis voor Jorge Martin, de Red Bull KTM Ajo coureur verloor de voorkant van zijn machine bij het ingaan van bocht 11.

Het leeuwendeel van deze tweede vrije training werd besteed aan het rijden van lange runs om zodoende informatie te verzamelen voor de race van zondag. Richting het einde van de sessie werd er door veel coureurs een nieuwe set banden gemonteerd om toch nog een snelle rondetijd te kunnen rijden en de dag daarmee goed af te sluiten.

Uiteindelijk wist Enea Bastianini, winnaar van de tweede Moto2 race in Jerez, met een 2’02.689 de snelste rondetijd te rijden voor Sam Lowes en Luca Marini. Jorge Navarro klokte de vierde rondetijd voor Joe Roberts en Fabio di Giannantonio, daarachter maakten Marco Bezzecchi, Remy Gardner, Stefano Manzo en Lorenzo Baldassarri de top tien compleet. Bo Bendsneyder sloot de dag af als zeventiende, zijn nieuwe teamgenoot Dominique Aegerter eindigde als 22e.

Flinke crashes waren er in de laatste fase van de sessie nog voor Marco Bezzecchi (bocht 10), Tetsuta Nagashima (bocht 13) en Aron Canet (bocht 5). Alle drie leken er relatief goed vanaf te komen.

De derde vrije training voor de Moto2 klasse op het Automotodrom Brno gaat zaterdagochtend om 10:50 uur van start met de kwalificatie om 15:10 uur.

 

Handige links Monster Energy Grand Prix České republiky 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App