Bastianini, Nakagami en Marquez het snelst tijdens Misano warm-up

6
marquez-misano
Marc Marquez | foto© Repsol Media

#SanMarinoGP – Enea Bastianini (Moto3), Takaaki Nakagami (Moto2) en Marc Marquez (MotoGP hebben zondagochtend op het Misano World Circuit de snelste tijden laten noteren tijdens de warm-up sessies van de GP TIM di San Marino e della Riviera di Rimini.

Moto3
Op een inmiddels al zonnig Misano World Circuit openden de Moto3 coureurs om 08:40 uur de wedstrijddag van de GP TIM di San Marino e della Riviera di Rimini met hun twintig minuten durende warm-up sessie.

Zonder Jorge Martin, de Gaviota Mahindra Aspar coureur kreeg zondagochtend geen groen licht van de circuit artsen vanwege een tijdens de kwalificatie opgelopen voetblessure, was het Enea Bastianini die na afloop de lijst aanvoerde met een snelste ronde van 1’42.688. De Italiaan, die afgelopen seizoen zijn eerste Moto3 race won op het Misano World Circuit, was het snelst voor Jorge Navarro, Brad Binder, Aron Canet en Andrea Locatelli.

De zesde tijd werd op de klok gezet door Nicolo Bulega gevolgd door Jakub Kornfeil, Hiroki Ono, Niccolò Antonelli en de in Nederlandse dienst rijdende Livio Loi.

Bo Bendsneyder, die voorzichtig begon aan de warm-up en in de beginfase niet binnen de top twintig te vinden was, sloot de zondagochtend sessie af met de vijftiende rondetijd.

Moto2
Na dit weekend in alle vrije trainingen het snelst te zijn geweest, de pole op een haar na te hebben gemist op zaterdag was het zondagochtend tijdens de warm-up opnieuw Takaaki Nakagami die het snelst was. De Japanner liet een snelste ronde noteren van 1’37.749, een rondetijd waarmee hij een fractie sneller was dan de later op de dag vanaf de pole vertrekkende Johann Zarco en de Duitser Jonas Folger.

Alex Rins noteerde de vierde tijd voor Sandro Cortese, Alex Marquez, Alex Lowes en Lorenzo Baldissari, de Forward Racing coureur die zijn speciale livery voor deze Misano race al na een paar ronden flink beschadigde vanwege een lichte schuiver.

Tom Lüthi en Marcel Schrötter sloten in deze sessie de top tien.

MotoGP
Vlak voor aanvang van de warm-up kwam het Estrella Galicia 0,0 Marc VDS Team met de mededeling dat Jack Miller zondag niet meer in actie zal komen. De Australiër heeft te veel hinder van zijn in Oostenrijk opgelopen blessures, niet zijn gebroken rugwervels zijn het probleem maar de breuk in zijn rechterhand zorgt voor dusdanig veel pijn momenteel dat het niet verantwoord is om aan de race deel te nemen.

Met op sommige delen van het Misano World Circuit speciale gele VR46 mistbanken begonnen de MotoGP om 09:40 uur aan hun twintig minuten durende warm-up sessie.