Enea Bastianini heeft vrijdagmiddag in de tweede vrije training voor de Moto3 klasse op Aragón de snelste rondetijd gereden en is daarmee de snelste coureur van de dag. Achter de Italiaan waren het Gabriel Rodrigo en Nicolo Bulega.

Vrijdagmiddag ging onder zeer zonnige en warme omstandigheden de tweede vrije training voor de Moto3 klasse op het MotorLand Aragón van start. De coureurs kregen hun tweede veertig minuten rijtijd van het weekend ter voorbereiding voor de negentien ronden durende race die op zondagochtend verreden zal worden.

Ondanks dat Jakub Kornfeil in de slotfase van de eerste vrije training op een brancard met een nekbrace om werd afgevoerd na het noteren van de snelste rondetijd was de Tsjech er in de tweede vrije training weer bij, wel met de nodige pijn.

De rondetijden kelderden langzaam maar zeker waarbij er vooral in de slotfase een aantal snelle rondetijden werden gereden. Het was uiteindelijk toekomstig Moto2 coureur voor het Italtrans team Enea Bastianini die met een 1’58.418 de snelste rondetijd van de dag noteerde voor Gabriel Rodrigo en Nicolo Bulega. Daarachter waren het kampioenschapsleider Jorge Martin, Niccolò Antonelli, Aron Canet, Misano-winnaar Lorenzo Dalla Porta, Kazuki Masaki, Marco Bezzecchi en John McPhee in de top tien.

In de gecombineerde tijdlijsten, gezien over beide verreden vrije trainingen is het Kornfeil die de negende tijd in handen heeft dankzij zijn gereden rondetijd in FP1.