Enea Bastianini heeft op zondagochtend de Moto3 race gewonnen in Barcelona voor Marco Bezzecchi en Gabriel Rodrigo. In een race met veel crashes was de Italiaan in de slotronde het sterkst en behaalde hij zijn eerste zege van het seizoen. Livio Loi eindigde de race als vijftiende.

Zondagochtend ging om 11:00 uur de Moto3 race van start op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Zonnige en warme omstandigheden begroetten de coureurs op het Catalaanse circuit voor ideale condities voor een spannende en spectaculaire race.

Polesitter Enea Bastianini kende geen goede start en het was Jorge Martin die vanaf de tweede plaats goed wegkwam en als leider de eerste bocht in ging voor Tatsuki Suzuki, Gabriel Rodrigo, Enea Bastianini, Kaito Toba, John McPhee en Aron Canet.

Voor Darryn Binder kwam de race al zeer vroeg ten einde. De Zuid-Afrikaanse KTM coureur ging onderuit in bocht 12.

Na de eerste ronde waren het Martin en Suzuki die al een gat hadden geslagen van meer dan een seconde naar de achtervolgende groep. De coureurs in deze groep zorgden er ook niet voor dat dit gat kleiner werd aangezien ze elkaar in vrijwel iedere bocht passeerden en het leidende duo hun voorsprong kon uitbouwen.

Martin en Suzuki reden voor lange tijd aan kop met een marge van iets meer dan twee seconden. In de negende ronde ging het echter volledig mis voor de Spaanse coureur aangezien hij ter hoogte van bocht 9 de fout in ging en hij zijn Honda onderuit schoof. De titelfavoriet deed er nog alles aan om zijn machine weer lopend te krijgen maar het mocht niet baten waardoor het einde verhaal was.