Bastianini, Zarco en Iannone het snelst tijdens Oostenrijkse warm-up

7
iannone
Andrea Iannone | foto© Racesport.nl - Nico Schneider

Enea Bastianini (Moto3), Johann Zarco (Moto2) en Andrea Iannone (MotoGP) hebben zondagochtend op de Red Bull Ring de snelste tijden laten noteren tijdens de warm-up sessies. 

Moto3
Zoals gebruikelijk openden de Moto3 coureurs op zondagmorgen de wedstrijddag met hun warm-up sessie. Terwijl de laatste mist tussen de Oostenrijkse bergen verdween was het Enea Bastianini die de snelste tijd op de klok wisten te zetten. Met een snelste rondetijd 1’37.203 was de Italiaan het snelst voor Fabio Quartararo, Jorge Navaro en Hiroki Ono.

Brad Binder sloot de sessie af als vierde gevolgd door RW Racing GP coureur Livio Loi, Phillip Oettl en Nicolo Bulega.

Bo Bendsneyder, die later op de dag vanaf de tiende plaats op de grid aan de wedstrijd mag beginnen, moest genoegen nemen met de drieëntwintigste rondetijd. Een vervelende handblessure speelt de Nederlander parten vlak voor de race. Ondanks een behandeling eerder op de ochtend in het medical centre bleek het rijden toch lastig, al na vijf ronden kon de Rotterdammer zijn koppeling nog nauwelijks bedienen. Hopelijk gaat het tijdens de race beter, maar een ideale voorbereiding is het zeker niet.

Romano Fenati ontbrak in deze sessie, de Italiaan werd zaterdagavond door het SKY Racing Team VR 46 voor de rest van het weekend geschorst vanwege ongeoorloofd gedrag. Hoewel het team van Valentino Rossi de schorsing bekend maakte middels een kort persbericht en melding maakte van gedrag dat niet past binnen de de geldende teamregels is inmiddels duidelijk wat de exacte reden van de schorsing is. De vaak iets te heet gebakerde Fenati ging zaterdag na afloop van de kwalificatie zijn chef monteur fysiek te lijf waarbij rake klappen zouden zijn gevallen.

Moto2
De later vandaag vanaf de pole aan de Moto2 race beginnende Johann Zarco noteerde in deze sessie de snelste rondetijd. De Fransman zette zondagochtend een snelste rondetijd op de klok van 1’29.540 en was daarmee het snelst voor Franco Morbidelli, Alex Rins, Takaaki Nakagami en Tom Lüthi.

De zesde tijd werd op de klok gezet door Marcel Schrötter voor Alex Marquez, Lorenzo Baldassari, Jonas Folger en Sam Lowes.

Xavier Simeon wist ook in deze sessie niet te imponeren, de Belg noteerde de zevenentwintigste en voorlaatste rondetijd.

MotoGP
Net als tijdens de vrije trainingen en de kwalificatie was het ook in deze sessie een Ducati die het veld aanvoerde. De later vandaag vanaf de pole vertrekkende Andrea Iannone was ook nu het snelst. De Italiaan zette een snelste rondetijd op de klok van 1’23.953 en was daarmee samen met zijn als tweede eindigende teamgenoot Andrea Dovizioso de enige die een tijd op de klok wist te zetten onder de 1’24 grens.

Best of the rest was zondagmorgen Yamaha coureur Jorge Lorenzo met de derde tijd gevolgd door Maverick Viñales, Valentino Rossi en de zaterdagochtend hard gevallen Marc Marquez.

Aleix Espargaró sloot deze sessie af met de zesde rondetijd voor Scott Redding, Danilo Petrucci en Bradley Smith.

Dani Pedrosa was ook in deze sessie niet in de voorste gelederen te vinden, de Repsol Honda coureur moest dit keer genoegen nemen met de vijftiende rondetijd, een tijd die ruim 1,3 seconde langzamer was dan de snelste tijd van Iannone.

Ook voor Jack Miller verliep deze warm-up sessie alles behalve naar wens. De Australiër, die volgens eigen zeggen dit weekend voor het eerst dit seizoen geheel fit aan een Grand Prix weekend begon, raakte bij het ingaan van de snelle bocht 8 de kurbstones met een crash op hoge snelheid tot gevolg. De Australiër, die zijn handschoen verloor tijdens zijn buiteling door het gravel, werd per brandcard afgevoerd en overgebracht naar het medical centre. Welke verwondingen Miller heeft opgelopen en of hij fit genoeg zal zijn om later op de dag van start te gaan in de wedstrijd is op dit moment nog niet duidelijk.