Bastien Mackels in 2022 met Kawasaki Weber-Motos in IDM Superbike

1294
bastein-mackels
Bastien Mackels | foto© Damon Teerink

Bastien Mackels gaat komend seizoen opnieuw als coureur van start in de Superbike 1000 klasse van het IDM. De Belg heeft hiervoor een contract getekend bij het Zwitserse Kawasaki Weber-Motos Racing Team.

Bastien Mackels gaat in 2022 op een Kawasaki ZX-10 R op jacht naar succes in de Superbike 1000 klasse van het IDM. Kort voor de jaarwisseling hakte de Belg de knoop door en zette hij een handtekening onder een contract bij het Zwitserse Kawasaki Weber-Motos Racing Team.

Mackels wordt binnen het team de opvolger van Valentine Debise, de Fransman die afgelopen seizoen het team de nodige successen bezorgde maar geen nieuwe overeenstemming wist te bereiken met teameigenaar Emil Weber. Na de reeds behaalde successen gedurende het 2020 seizoen en met opnieuw ondersteuning van Kawasaki Duitsland wil de Zwitsers & Belgische combinatie een serieuze kandidaat worden voor podiumplaatsen, overwinningen en uiteindelijk de titel.

Bastien Mackels: “Ik ben heel blij dat ik volgend jaar het team van Emil Weber mag komen versterken. Vorig jaar heeft het hele team een flinke stap gemaakt en goede resultaten behaald. Ik geloof dat de nieuwe Kawasaki-motor in 2022 nog krachtiger zal zijn. Tien jaar geleden reed ik met een Kawasaki in het Belgisch kampioenschap en de goede resultaten die ik destijds behaalde met de ZX-10 R gaven me de kans om het jaar daarop een motorfiets te besturen in de IDM Superstock. Ik heb dus goede herinneringen aan Kawasaki.”

Mackels kwam het afgelopen seizoen uit voor het Nederlandse SWPN / Stichting Zorgeloos Kind. Ook zij waren in gesprek met Mackels over een langer verblijf, de Belg koos echter voor een overstap naar Kawasaki. Een grote verrassing was het besluit van Mackels voor het Nederlandse team echter al niet helemaal meer, wat echter wel een verrassing was is het feit dat Mackels zijn dataman van het afgelopen seizoen Jens Schulze meeneemt naar zijn nieuwe werkgever. Schulze was de afgelopen jaren een belangrijke en vaste waarde binnen SWPN / Stichting Zorgeloos Kind.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter