In de warm-up sessies op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto waren Álvaro Bautista (WorldSBK), Federico Caricasulo (WorldSSP) en Nick Kalinin (WorldSSP 300) zondagochtend het snelst.

Zondagochtend werden eerst nog de warm-up sessies verreden voorafgaand aan de races later op de dag. Opnieuw waren de weersomstandigheden gunstig met veel zon en een temperatuur al boven de 20°C.

WorldSBK
Álvaro Bautista, winnaar van race 1 op zaterdag, reed in de sessie voor de World Superbike klasse met een 1’39.362 de snelste rondetijd voor Nederlander Michael van der Mark en Alex Lowes. De vierde tijd kwam op naam van Chaz Davies met verder Marco Melandri, Tom Sykes, Jonathan Rea, Leon Haslam, Toprak Razgatlioglu en Jordi Torres in de top tien.

De Superpole race voor de WorldSBK klasse gaat om 11:00 uur van start met race 2 om 14:00 uur.

WorldSSP
Vervolgens reden de World Supersport coureurs hun zeventien minuten durende warm-up. Federico Caricasulo was hierin het snelst met een 1’42.369 voor Jules Cluzel en Randy Krummenacher. Thomas Gradinger klokte de vierde tijd voor Lucas Mahias en Raffaele de Rosa met daarachter Isaac Viñales, Corentin Perolari, Kyle Smith en Hannes Soomer in de top tien. Glenn van Straalen was de snelste Nederlander met de zestiende tijd, Rob Hartog noteerde de 21e tijd en Jaimie van Sikkelerus de 24e.

De WorldSSP race gaat om 12:!5 uur van start.

WorldSSP 300
Tot slot waren het de coureurs in de World Supersport 300 klasse die hun warm-up verreden op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto. Nick Kalinin reed hierin met een 1’52.664 de snelste tijd voor Victor Steeman en Andy Verdoïa. Omar Bonoli klokte de vierde tijd met Robert Schotman, Unai Orradre, Jan-Ole Jähnig, Manuel González, Mika Perez en Koen Meuffels in de top tien. Scott Deroue kwam naar de twaalfde tijd.

De tweede WorldSSP 300 race van dit weekend gaat om 15:15 uur van start.

 

Handige links Acerbis Spanish Round Jerez:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App