Álvaro Bautista heeft ook race 2 op Phillip Island op absoluut dominante wijze weten te winnen. De kleine Spanjaard was vanaf het begin van de race niet te houden en wist met een riante voorsprong opnieuw overtuigend te winnen. Jonathan Rea wist na een hevige strijd teamgenoot Leon Haslam achter zich te houden en de tweede plaats voor zich op te eisen, Michael van der Mark finishte als vierde. 

De laatste race van het weekend die op het programma stond was race 2 voor de World Superbike categorie. Nadat Álvaro Bautista de eerste race en de Superpole race al op zijn naam had weten te schrijven was de Spanjaard erop gebrand om ook deze race 2 te winnen. Echter had met name wereldkampioen Jonathan Rea andere plannen.

De omstandigheden waren nog altijd prachtig op het Phillip Island Grand Prix Circuit in Australië waarbij strakblauwe luchten, een felle zon en warme temperaturen de coureurs begroetten.

Het was wederom Álvaro Bautista, winnaar van race 1 en de Superpole race, die vanaf de start meteen toesloeg en een voorsprong probeerde op te bouwen. Kawasaki coureurs Jonathan Rea en Leon Haslam volgden de Spanjaard met daarachter de Yamaha’s van Alex Lowes, Marco Melandri en Michael van der Mark.

Al vroeg was Bautista vertrokken en leek het erop dat de Spanjaard opnieuw zou winnen. Haslam besloot de strijd aan te gaan met Rea wat ervoor zorgde dat Melandri in de buurt kon blijven van het tweetal en dat ook Van der Mark zicht hield op wat er voor zich gebeurde. Lowes reed daarachter een vrij eenzame race terwijl daarachter een felle strijd werd gevoerd tussen Chaz Davies, Toprak Razgatlioglu en Sandro Cortese. Enkele seconden daarachter werd er hard gevochten tussen Tati Mercado, Lean Camier, Tom Sykes en Eugene Laverty.

Met acht ronden te gaan besloot Rea de aanval op zijn teamgenoot in te zetten en nam de tweede plaats over. Bautista had echter alweer een voorsprong van ruim tien seconden opgebouwd waardoor de kans op de overwinning was verkeken. Haslam liet het hier niet bij zitten en had ook zijn zinnen gezet op de tweede plaats terwijl Melandri door dit gevecht de aansluiting volledig te pakken had. Van der Mark reed zo’n twee seconden achter dit groepje en hoopte dat het drietal de strijd met elkaar aan zou gaan zodat hij het gat kon dichten.

Haslam en Rea bleven elkaar ronde na ronde passeren terwijl daarachter Melandri en Van der Mark elkaar het leven zuur maakten. Dit zorgde ervoor dat de Yamaha’s de aansluiting verloren met de Kawasaki’s en daardoor een podiumfinish buiten bereik leek te komen.

Voor Bautista was er geen vuiltje aan de lucht en de Spanjaard kwam als winnaar over de streep om daarmee zijn derde overwinning van het weekend in de wacht te slepen. Rea wist daarachter teamgenoot Haslam achter zich te houden en daarmee wederom tweede te worden. Van der Mark kwam uiteindelijk als vierde over de finish na een hevige strijd waarbij uiteindelijk teamgenoot Lowes als vijfde finishte en Melandri als zesde. Davies werd zevende na een teleurstellend weekend met verder Cortese, Laverty en Camier in de top tien.

Direct na de race zochten we Van der Mark op en vroegen hem om een eerste reactie. Beluister zijn verhaal via onderstaande audiolink:

 

Het volgende WorldSBK evenement is in het weekend van 15, 16 en 17 maart op het Chang International Circuit in Thailand.

 

Handige links Yamaha Finance Australian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App