Bautista en Bulega klaar voor het 2024 FIM Superbike World Championship seizoen

1737
bautista- bulega
Alvaro Bautista (l) en Nicolò Bulega (r) | foto© Ducati Corse

Het 2024 WorldSBK seizoen is officieel van start gegaan voor het Aruba.it Racing – Ducati duo Alvaro Bautista en Nicolò Bulega. Het tweetal onthulde maandag in het Italiaanse skioord Madonna di Campiglio – samen met de Ducati Lenovo Team MotoGP coureurs – de nieuwe kleurstelling van hun 2024 machines.

Niet alleen de Ducati MotoGP coureurs stonden maandag in het Palacampiglio in Madonna di Campiglio in het middelpunt van de belangstelling, ook de twee Aruba.it Racing – Ducati-coureurs Alvaro Bautista en Nicolò Bulega, die in het seizoen 2023 de wereldtitel wisten te behalen in respectievelijk de World Superbike – en World Supersport categorie, waren present om hun Ducati Panigale V4R machines voor het komende seizoen te onthullen.

Alvaro Bautista: “Het geeft veel voldoening om terug te zijn op een prachtige locatie als Madonna di Campiglio om de motoren te presenteren waarmee we in 2024 aan de start zullen verschijnen, een seizoen dat extreem uitdagend zal zijn, met zoveel veranderingen zowel op het gebied van technische regels als op het gebied van onze rivalen. We zullen meteen hard moeten werken om ons aan te passen aan de nieuwe regels, maar ik denk dat het in ieder geval een heel leuk seizoen gaat worden. Het doel is om zo snel mogelijk ons maximale potentieel te bereiken, zodat we in elke ronde plezier kunnen hebben. Er zullen ook veranderingen zijn in de pitbox met een nieuwe teamgenoot: Nicolò is jong, sterk en heeft al bewezen snel te zijn. Ik wil ook graag de nieuwe sponsors verwelkomen die me zullen vergezellen op een werkelijk prachtige motor. Ik hoop dat we samen een geweldige prestatie kunnen neerzetten en daarom wil ik de jongens in mijn team veel succes wensen.”

Nicolò Bulega: “Ik ben erg blij dat ik het voorrecht heb gehad om deel te mogen nemen aan deze ceremonie. Ik herinner me nog goed dat ik als kind de presentatie van het Ducati-team in Madonna di Campiglio volgde: dat ik nu één van de hoofdrolspelers van dit evenement ben, vervult me met trots.  Ik bedank het Aruba.it Racing – Ducati team dat ze in me geloven en me de kans geven om op deze Panigale V4R te mogen gaan rijden, een machine die ik zo mooi vind. Laat ik een grapje maken: als een motor mooi is, moet hij meestal ook snel gaan. Daarom hebben we hoge verwachtingen voor dit seizoen. Ik weet zeker dat we het goed kunnen gaan doen. Het pakket dat we hebben is uitstekend, ik ben erg enthousiast en ik zal proberen om vanaf het begin het beste van mezelf te geven.”

Veel tijd om na te genieten van het evenement hebben beide heren niet, zij vertrekken dinsdag namelijk al naar Jerez de la Frontera (Spanje), waar op 24 en 25 januari de eerste privétest van 2024 zal plaatsvinden, gevolgd door nog twee dagen actie op het circuit van Portimão (Portugal) op 29 en 30 januari.

De eerste ronde van het 2024 WorldSBK seizoen staat gepland voor het weekend van 23 t/m 25 februari op Philip Island (Australië) en wordt voorafgegaan door nog twee officiële testdagen eerder die week.

  • 2024 - Aruba.it Racing - Ducati
  • 2024 - Aruba.it Racing - Ducati
  • 2024 - Aruba.it Racing - Ducati
  • 2024 - Aruba.it Racing - Ducati
  • 2024 - Aruba.it Racing - Ducati
  • 2024 - Aruba.it Racing - Ducati
  • 2024 - Aruba.it Racing - Ducati
  • 2024 - Aruba.it Racing - Ducati


Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube          Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.