Alvaro Bautista heeft vrijdagmiddag ook tijdens de tweede vrije training van de Motul Argentinean Round de snelste rondetijd op de klok gezet. De Ducati coureur sloot hiermee de eerste dag op het Circuito San Juan Villicum als snelste af voor Jonatan Rea en Michael Ruben Rinaldi.

Na de niet goed en vreemd verlopen eerste vrije training – de baan was dusdanig stoffig en vies waardoor het gevaarlijk was en een aantal coureurs nauwelijks in actie kwamen – verschenen nagenoeg alle coureurs wel meteen op de baan bij aanvang van de tweede vrije training.

Voor Leon Haslam begon de sessie met de nodige tegenslag, de na dit seizoen bij het Kawasaki Racing Team WorldSBK vertrekkende Brit kwam al meteen ten val. Haslam zelf had echter niets en kon later de sessie gewoon vervolgen. Op een enkeling na verbeterde iedereen al snel zijn snelst gereden rondetijden uit de eerste vrije training, een teken dat de baancondities gedurende deze sessie opnieuw beter en beter werden.

Alvaro Bautista en Jonathan Rea wisselden elkaar tijdens de sessie een aantal keren af bovenaan de lijst maar het was de Ducati coureur die uiteindelijk aan het langste eind trok en deze sessie met een snelste rondetijd van 1’43.718 als snelste afsloot.

Bautista werd tweede gevolgd door Michael Ruben Rinaldi, Chaz Davies en Tom Sykes.

De zesde rondetijd kwam op naam van Toprak Razgatlioglu voor de gecrashte Haslam, Sandro Cortese, Alex Lowes en Nederlander Michael van der Mark.

De in Nederlandse dienst rijdende Loris Baz moest in deze sessie genoegen nemen met de dertiende rondetijd, dit mede vanwege het feit dat de Fransman en zijn Ten Kate Racing crew een bewuste keuze maakten en gezien de trackcondities nog geen gebruik maakten van de zachtere Pirelli SCX band.

Aangezien alle coureurs hun snelste rondetijd op de klok wisten te zetten tijdens deze tweede sessie is de samengestelde lijst na twee vrije trainingen identiek aan de bovengenoemde lijst.

 

Handige links Motul Argentinean Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App