Zondagochtend waren Álvaro Bautista (WorldSBK), Randy Krummenacher (WorldSSP) en Nederlander Scott Deroue (WorldSSP 300) het snelst tijdens de warm-up sessies op Portimão voorafgaand aan de races later op de dag. Michael van der Mark klokte de vierde rondetijd in de WorldSBK klasse.

Zondagochtend om 09:00 uur lokale tijd gingen de vijftien minuten durende warm-up sessies van start voor de drie klassen op het Autódromo Internacional do Algarve in Portimão voorafgaand aan de races later op de dag. Zoals al het hele weekend het geval is stond er een felle zon boven het Portugese circuit en liep de temperatuur alweer flink op richting de 30°C.

WorldSBK
In de warm-up voor de World Superbike klasse was Álvaro Bautista met een 1’41.268 het snelst nadat hij de eerste race op zaterdag afsloot met een vierde plaats. De Spanjaard nam na afloop geen blad voor de mond en vertelde dat een coureur met een teamgenoot zoals Chaz Davies geen andere concurrenten meer nodig heeft. De vijftienvoudig WorldSBK racewinnaar legde daarmee de schuld volledig bij zijn teamgenoot en in de slotfase van het seizoen zal de sfeer ongetwijfeld minder aangenaam zijn in de Aruba.it Ducati pitbox.

De foutloze racewinnaar Jonathan Rea reed de tweede rondetijd voor merkgenoot Toprak Razgatlioglu met daarachter Yamaha coureurs Michael van der Mark en Loris Baz. Leon Haslam klokte de zesde tijd voor landgenoot Alex Lowes met verder Markus Reiterberger, Chaz Davies en Tom Sykes in de top tien.

De Superpole race over tien ronden gaat om 12:00 uur Nederlandse tijd van start met race 2 over twintig ronden om 15:00 uur.

WorldSSP
In de World Supersport klasse was leider in het kampioenschap Randy Krummenacher met een 1’44.801 het snelst ondanks zijn opgelopen blessure op vrijdagochtend. De Zwitser was hard ten val gekomen en liep daarbij onder meer een aantal flinke schaafwonden en een kneuzing in zijn knie op.

Jules Cluzel kwam naar de tweede tijd voor Isaac Viñales en polesitter Federico Caricasulo. Ayrton Badovini klokte de vijfde tijd voor Kyle Smith en Lucas Mahias, verder eindigden Corentin Perolari, Raffaele de Rosa en wild-card Miquel Pons in de top tien. De drie Nederlanders stonden dichtbij elkaar op de tijdlijst met Rob Hartog op de negentiende plaats voor Glenn van Straalen en Jaimie van Sikkelerus.

De WorldSSP race gaat om 13:15 uur Nederlandse tijd van start.

WorldSSP 300
Tot slot reden de coureurs in de World Supersport 300 klasse hun warm-up en was Nederlander Scott Deroue met een 1’55.344 het snelst voor leider in het kampioenschap Manuel González en landgenoot Victor Steeman. Galang Hendra Pratama klokte de vierde tijd voor Andy Verdoïa en Bruno Ieraci met verder Koen Meuffels, Nick Kalinin, Mika Perez en Jan-Ole Jähnig in de top tien. Jeffrey Buis noteerde de twaalfde tijd, Dion Otten de zeventiende en Livio Loi de negentiende.

De WorldSSP 300 race gaat om 16:15 uur Nederlandse tijd van start.

 

Handige links Acerbis Portuguese Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App