Bautista, Krummenacher en González het snelst tijdens warm-up in Assen

227
Michael van der Mark - TT Circuit Assen | foto© René Vos

Álvaro Bautista (WorldSBK), Randy Krummenacher (WorldSSP) en Manuel González (WorldSSP 300) hebben zondagochtend in de warm-up sessies op het TT Circuit Assen de snelste rondetijden gereden. Publieksfavoriet Michael van der Mark noteerde de zesde rondetijd in de World Superbike klasse.

Zondagochtend verreden de drie klassen eerst nog een vijftien minuten durende warm-up sessie op het koude maar zeer zonnige TT Circuit Assen waarna de World Superbike klasse de eerste race van het weekend zou rijden. De buitentemperatuur was zo’n 3°C en het asfalt rond de 4°C, toch voelde het veel minder koud aan dan vrijdag en zaterdag aangezien de zon fel scheen boven het Drentse circuit.

WorldSBK
Om 09:00 uur waren het de World Superbike coureurs die mochten aftrappen en vijftien minuten de tijd hadden om de laatste voorbereidingen te treffen op de races later vandaag. Polesitter en de dit jaar nog ongeslagen Álvaro Bautista reed hierin met een 1’35.416 de snelste rondetijd voor Jonathan Rea en Tom Sykes. Leon Haslam klokte de vierde rondetijd voor Pata Yamaha coureurs Alex Lowes en Michael van der Mark met daarachter Markus Reiterberger, Jordi Torres, Toprak Razgatlioglu en Marco Melandri in de top tien.

De eerste WorldSBK race begint om 11:00 uur met de start van race 2 om 14:00 uur.

WorldSSP
Vervolgens was het aan de World Supersport coureurs om vijftien minuten lang gebruik te maken van het TT Circuit Assen. Polesitter Randy Krummenacher reed in deze sessie met een 1’38.589 de snelste rondetijd voor Thomas Gradinger en Federico Caricasulo. Daarachter noteerden Jules Cluzel, Corentin Perolari en Isaac Viñales een tijd in de volledig uit Yamaha’s bestaande top zes. Verder eindigden Lucas Mahias, Raffaele de Rosa, Hikari Okubo en Federico Fuligni in de top tien.

Rob Hartog was de snelste Nederlander met de zestiende tijd, Wayne Tessels kwam naar de zeventiende tijd, Glenn van Straalen naar de achttiende en Jaimie van Sikkelerus naar de twintigste.

De WorldSSP race gaat om 12:15 uur van start.

WorldSSP 300
Tot slot kregen de 36 coureurs die na zaterdag zijn overgebleven de tijd voor hun warm-up. Winnaar van de race op MotorLand Aragón, Manuel González, was hierin het snelst voor Jan-Ole Jähnig en Victor Steeman. De vierde tijd kwam op naam van Francisco Gómez met daarachter Scott Deroue, Mika Perez, Andy Verdoiä, Marc García, Marc Luna Bayen en Tom Edwards in de top tien.

Robert Schotman klokte de zeventiende rondetijd, Jeffrey Buis de 22e en Koen Meuffels de 32e. Dion Otten was na een stevige crash op zaterdagmiddag in de kwalificatie uitgeschakeld.

In de slotfase van de sessie was er nog een flinke crash voor Scott Deroue. De Nederlander kwam ten val bij het ingaan van de snelle Ramshoek. Uiteindelijk kwamen hijzelf en zijn Kawasaki er relatief ongedeerd van af.

De start van de WorldSSP 300 race is om 15:15 uur.

Handige links Motul Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag donderdag
Fotoverslag vrijdag
Fotoverslag zaterdag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App