Álvaro Bautista heeft zaterdag pole position behaald op het Circuito San Juan Villicum in Argentinë. Op een nog steeds vuil en glad circuit was de Spanjaard in de kwalificatiesessie het snelst voor Michael van der Mark en wereldkampioen Jonathan Rea.

Zaterdagmiddag om 13:00 uur lokale tijd, 18:00 uur Nederlandse tijd ging de Superpole sessie voor de World Superbike klasse van start op het Circuito San Juan Villicum in Argentinë. Het was behoorlijk warm op het naast de Ándes gelegen circuit met een buitentemperatuur van zo’n 30°C.

Ondanks dat men op vrijdagavond veel moeite had gedaan om de baan schoon te krijgen, waaronder door middel van veel ronden rijden met de Safety Cars, lag er nog steeds veel zand op het asfalt en was het gripniveau volgens de coureurs zeer laag.

De meeste snelste rondetijden werden dan ook gereden op de normale raceband in plaats van de speciale kwalificatieband aangezien het gripniveau zo laag was. Ducati coureur Álvaro Bautista reed met een 1’40.771 de snelste rondetijd en behaalde daarmee zijn eerste pole position sinds het raceweekend op het TT Circuit Assen in april. Nederlander Michael van der Mark kwalificeerde zich op een zeer verdienstelijke tweede plaats voor de vijfvoudig WorldSBK kampioen Jonathan Rea.

Toprak Razgatlioglu, volgend seizoen teamgenoot van Van der Mark in het Pata Yamaha team, noteerde de vierde rondetijd voor toekomstig Kawasaki coureur Alex Lowes en Michael Ruben Rinaldi. Daarachter maakten Chaz Davies, Honda coureur Alessandro Delbianco, Sandro Cortese en Marco Melandri de top tien compleet. Ten Kate Yamaha Racing coureur Loris Baz kwam al vroeg in de sessie ten val door middel van een behoorlijke high-sider en eindigde daardoor op de achttiende positie.

De eerste WorldSBK race op het Circuito San Juan Villicum gaat om 16:00 uur lokale tijd, 21:00 uur Nederlandse tijd van start.

 

Handige links Motul Argentinean Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App