Álvaro Bautista heeft vrijdagochtend de eerste vrije training voor de WorldSBK klasse op het MotorLand Aragón als snelste afgesloten. De Spanjaard was in de slotfase ruim een seconde sneller dan Alex Lowes en Jonathan Rea. Nederlander Michael van der Mark noteerde de achtste rondetijd.

Vrijdagochtend om 10:35 uur ging de eerste vrije training voor de World Superbike klasse van start op het MotorLand Aragón. Het was nog behoorlijk koud rond het Spaanse circuit wat ervoor zorgde dat veel coureurs in de beginfase besloten om binnen te blijven. Gedurende de sessie wist de zon door de wolken te breken en liep de temperatuur langzaam maar zeker op.

In het grootste gedeelte van de sessie waren de coureurs vooral bezig met het voorbereiden voor de drie wedstrijden dit weekend en werd er niet echt gekeken naar rondetijden. Viervoudig wereldkampioen Jonathan Rea was gedurende de sessie het snelst voor Álvaro Bautista en Leon Haslam totdat de coureurs er in de slotfase nog eens goed voor gingen zitten en de rondetijden drastisch verbeterd werden.

Het leek erop dat het behoorlijk dit bij elkaar zou zitten totdat de nog ongeslagen Álvaro Bautista een nieuwe set banden onder zijn Ducati Panigale V4 R had laten monteren en ook een aantal snelle ronden besloot te klokken. Met een 1’49.692 was de Spanjaard veruit het snelst, zo’n 1,1 seconde voor Alex Lowes en Jonathan Rea. Aruba.it Ducati teamgenoot Chaz Davies sloot de sessie als vierde af voor Leon Haslam en merkgenoot Eugene Laverty. Tom Sykes noteerde de zevende rondetijd op zijn BMW, die nog steeds met een relatief motorblok rijdt, met daarachter Nederlander Michael van der Mark, Sandro Cortese en Jordi Torres in de top tien.

Wel moet er hierbij rekening mee worden gehouden dat het Aruba.it Ducati team na het raceweekend in Thailand twee dagen getest heeft hier op het MotorLand Aragón en dus al de nodige informatie in handen heeft.

De tweede vrije training voor de WorldSBK klasse op het MotorLand Aragón gaat vrijdagmiddag om 15:00 uur van start.

Handige links Motocard Aragon Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App