Álvaro Bautista heeft zaterdagochtend tijdens de derde vrije training voor de WorldSBK klasse op het Chang International Circuit in Thailand opnieuw de snelste rondetijd weten te rijden voor Jonathan Rea en Alex Lowes. Nederlander Michael van der Mark klokte de zesde tijd. 

Zaterdagochtend om 11:00 uur lokale tijd, 05:00 uur Nederlandse tijd ging de derde en laatste vrije training van start voor de World Superbike klasse op het Chang International Circuit in Thailand voorafgaand aan de kwalificatie en eerste race van het weekend later op de dag. De buitentemperatuur was al weer ruim boven de 30°C gestegen waardoor ook de temperatuur van het asfalt al gauw flink opliep.

Het waren dezelfde twee namen die meteen vanaf het begin van deze sessie naar voren kwamen: Álvaro Bautista en Jonathan Rea. De twee, die inmiddels al wel rivalen kunnen worden genoemd, waren al vanaf de eerste vrije training zichtbaar het snelst en het lijkt er ook op dat het de Ducati en Kawasaki coureur zijn die het uit gaan maken om de overwinning.

Uiteindelijk was opnieuw Bautista met een 1’32..971 het snelst, zo’n twee tienden voor Rea. Alex Lowes kwam naar de derde tijd voor Sandro Cortese en Leon Haslam met Nederlander Michael van der Mark op plaats zes. Verder wisten Tom Sykes, Marco Melandri, Chaz Davies en Markus Reiterberger een tijd in de top tien te noteren.

De Superpole voor de WorldSBK klasse op het Chang International Circuit gaat om 07:00 uur Nederlandse tijd van start met de eerste race om 10:00 uur.

Handige links Pirelli Thai Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App