Álvaro Bautista was vrijdagmiddag tijdens de tweede vrije training voor de WorldSBK klasse op Portimão het snelst voor Jonathan Rea en Sandro Cortese, Nederlander Michael van der Mark kwam naar de elfde tijd. Rea sluit de dag echter als snelste af vanwege zijn gereden rondetijd in FP1.

Vrijdagmiddag om 15:00 uur lokale tijd, 16:00 uur Nederlandse tijd gingen de lichten op groen voor de tweede vrije training van de World Superbike klasse op het Autódromo Internacional do Algarve in Portimão, Portugal. De zon stond nog steeds fel aan de hemel en de buitentemperatuur bedroeg zo’n 30°C waardoor de omstandigheden uitdagend waren.

Nadat Jonathan Rea in de eerste vrije training het snelst was ging Álvaro Bautista, ondanks zijn blessure, meteen aan het werk en liet hij snelle rondetijden noteren. De Spanjaard heeft een achterstand van 81 punten op de Noord-Ierse viervoudig WorldSBK kampioen en zal er alles aan doen om het de Kawasaki coureur zo moeilijk te maken. In totaal zijn er nog twaalf races te verrijden dit seizoen waarvan acht volledige races waarbij 25 punten kunnen worden verdiend en vier Superpole races met een maximale score van tien punten.

Doordat de teams hier twee weken geleden al een tweedaagse test hebben afgerond besloten sommige coureurs wat minder kilometers te maken. Verder werd er vooral gewerkt aan de voorbereiding voor de races en was niemand op jacht naar een snelle rondetijd. Vanwege de hoge asfalttemperaturen waren de rondetijden sowieso wat langzamer dan die in FP1. Halverwege de sessie had Bautista de snelste rondetijd in handen voor Rea en Cortese, daarachter stonden Razgatlioglu, Lowes en Sykes in de top zes. Nederlander Michael van der Mark leek vooralsnog enigszins moeite te hebben met de hogere temperaturen en stond buiten de top tien.

Een crash was er voor Alessandro Delbianco, de Italiaan ging onderuit ter hoogte van bocht 12 maar bleef ongedeerd. De schade aan zijn Honda CBR1000RR Fireblade SP2 zorgde er wel voor dat zijn sessie ten einde kwam.

Bautista sloot de sessie uiteindelijk met een 1’42.334 voor Rea en Cortese, daarachter eindigden Razgatlioglu, Davies, Lowes, Sykes, Baz, Reiterberger en Rinaldi in de top tien. Van der Mark kwam in deze sessie naar de elfde tijd. Rea is de snelste coureur van de dag dankzij de 1’41.931 die hij reed in FP1.

De derde vrije training voor de WorldSBK klasse op Portimão gaat zaterdagochtend om 10:00 uur Nederlandse tijd van start met de Superpole om 12:00 uur en Race 1 om 15:00 uur.

 

Handige links Acerbis Portuguese Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App