Álvaro Bautista heeft zondagochtend de Superpole race gewonnen op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. De Spanjaard nam al vroeg in de wedstrijd over tien ronden de leiding over en won voor Alex Lowes en Leon Haslam. Jonathan Rea crashte maar wist zijn Kawasaki al gauw op te pakken waardoor hij uiteindelijk vijfde werd.

Zondagochtend om 11:00 uur gingen de lichten uit voor de start van de Superpole race voor de World Superbike klasse op het Misano World Circuit Marco Simoncelli in Italië. Na de hevige regenbuien op zaterdag waren de weersomstandigheden nu volledig anders met veel zon en een buitentemperatuur van zo’n 25°C.

De vanaf pole position vertrekkende Jonathan Rea, winnaar van de regenachtige race 1 op zaterdag, ging als leider de eerste bocht in voor Sandro Cortese en Álvaro Bautista. Podiumfinisher Tom Sykes nam de vierde plaats in handen voor Alex Lowes en Leon Haslam.

Bautista aarzelde niet en ging meteen voorbij aan Cortese om zodoende de aansluiting bij Rea te behouden. Wild-card Samuele Cavalieri kwam al in de vierde bocht (Rio) ten val waardoor zijn race zeer vroeg ten einde kwam.

Rea en Bautista wisten dan ook al gauw een gaatje te slaan richting Cortese op de derde plaats en leek het erop dat de viervoudig WorldSBK wereldkampioen en de leider in het kampioenschap voor het eerst dit seizoen een rechtstreeks duel zouden uitvechten.

Bij het ingaan van de derde ronde had Bautista een goede exit bij het opkomen van het rechte stuk en wist dankzij de topsnelheid van de Ducati voorbij te gaan aan Rea. De Kawasaki coureur deed er alles aan om aan te blijven haken maar Bautista wist een minimale marge op te bouwen. Cortese reed anderhalve seconde achter het leidende tweetal met daarachter Sykes en Lowes, duellerend voor de vierde positie.

Chaz Davies moest de strijd noodgedwongen staken vanwege een technisch probleem aan zijn Ducati Panigale V4 R.

Halverwege de race bedroeg de voorsprong van Bautista iets meer dan een seconde richting Rea. Cortese reed een relatief eenzame race op de derde plaats terwijl Lowes op de vierde positie er alles aan deed om weg te rijden van Sykes. Leon Haslam reed op de zesde plaats, een halve seconde voor Toprak Razgatlioglu. De Italianen Marco Melandri, Michael Ruben Rinaldi en Michele Pirro reden daarachter in de top tien. Alessandro Delbianco crashte ter hoogte van bocht 4 (Rio) waardoor zijn race ten einde kwam.

Aan het einde van de zevende ronde ging Cortese de fout in en verloor hij de voorkant bij het ingaan van bocht 16 (Curva Misano). De Duitser ging onderuit waardoor zijn race ten einde kwam.

Een ronde later ging ook Rea de fout in. De Noord-Ier maakte een schuivertje ter hoogte van bocht 10 (Tramonto) maar kon de Kawasaki wel oppakken en zijn weg vervolgen. Doordat hij dit heel snel deed verloor hij slechts vier posities en kwam hij op de zesde plaats terecht.

Bautista bleef foutloos en kwam voor de veertiende keer dit seizoen als winnaar over de streep. Hierdoor mag hij straks vanaf pole position starten in race 2. Lowes maakte zijn valpartij van zaterdag goed en werd tweede, daarachter kwam Haslam als derde over de streep. Razgatlioglu finishte op de vierde positie voor de gecrashte Rea met daarachter Melandri, Rinaldi, Pirro, Mercado en wild-card Zanetti in de top tien. Sykes kon het duel voor de laatste podiumplaats niet uitvechten aangezien zijn BMW S1000RR te maken kreeg met een technisch probleem.

WorldSBK race 2 op het Misano World Circuit Marco Simoncelli gaat vanmiddag om 14:00 uur van start.

 

Handige links Pata Riviera Di Rimini Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App