Er komt na dit seizoen een einde aan de samenwerking tussen Be Wiser Insurance en het succesvolle Ducati British Superbike Team van Paul Bird Motorsport. De Britse verzekeringsmaatschappij heeft besloten om het na dit seizoen aflopende sponsorcontract niet te verlengen.

Paul Bird moet na dit seizoen op zoek naar een nieuwe titelsponsor voor zijn succesvolle British Superbike Team. Na een samenwerking van vier jaar, waarin al twee Britse nationale titels werden behaald en waar de kans om er dit jaar een derde aan toe te voegen zeker nog aanwezig is, heeft Be Wiser Insurance bekend gemaakt het na dit seizoen aflopende sponsorcontract niet te zullen verlengen.

Paul Bird, Be Wiser Ducati teameigenaar: “Het was een genoegen om de afgelopen vier jaar met Be Wiser Insurance samen te werken en we danken hen voor hun steun. Enkele van onze grootste successen zijn behaald met Be Wiser als titelsponsors en hoewel we het jammer vinden dat men de samenwerking niet zal voortzetten, begrijpen we de commerciële redenen voor hun beslissing en wensen we ze het beste voor de toekomst. Deze beslissing biedt ook mogelijkheden voor een ander merk om titelsponsor te worden. Ons commerciële team en onze partners werken daar nu hard aan als een prioriteit voor het seizoen 2020 en daarna.”

Shane ‘Shakey’ Byrne won in 2016 en 2017 de British Superbike titel op de Be Wiser Ducati terwijl Glenn Irwin het team overwinningen bezorgde tijdens de bekende Roadracing evenementen de North West 200 als ook de Macau Grand Prix. Dit seizoen gaat het opnieuw cresendo voor het team, zo gaat Scott Redding aan de leiding in het Bennetts British Superbike Championship met 20 punten op zijn Australische teamgenoot Josh Brookes. Het Be Wiser Ducati duo wist dit seizoen maar liefst 11 van de tot nu verreden 15 races op hun naam te schrijven.

 

Handige links British Superbikes Thruxton – Round 7

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App