Beaubier keert in 2023 terug naar MotoAmerica

2582
Cameron Beaubier | © Dorna

Cameron Beaubier zal na dit seizoen weer terugkeren naar het MotoAmerica kampioenschap. De vijfvoudig Superbike kampioen in zijn thuisland heeft het twee seizoenen geprobeerd in de Moto2 klasse maar een echte doorbrak is er niet gekomen.

Na twee seizoenen in de Moto2 klasse zal Cameron Beaubier volgend seizoen weer in de Superbike klasse van het MotoAmerica kampioenschap rijden. De inmiddels 29-jarige Amerikaan maakte in 2021 de gewaagde overstap naar het wereldkampioenschap Moto2 als vijfvoudig Superbike kampioen in de Verenigde Staten. Hij had in zijn eigen land kunnen blijven en daar flink geld kunnen blijven verdienen maar koos toch om zijn sportieve ambities te achtervolgen en de stap naar de Moto2 klasse te maken, misschien wel de meest competitieve klasse ter wereld.Zijn debuutjaar in 2021 eindigde hij met de vijftiende plaats in het kampioenschap waarin twee vijfde plaatsen zijn beste resultaat waren. Die behaalde hij niet geheel verrassend op het Circuit of the Americas en het Autódromo Internacional do Algarve.

Het seizoen 2022 begon solide voor Beaubier met drie puntenfinishes in de eerste drie races waarna hij tijdens de Amerikaanse Grand Prix op het Circuit of the Americas zelfs pole position behaalde. In de race deed hij mee voor het podium maar deze kwam tot een teleurstellend einde met een valpartij. Vervolgens kwalificeerde hij zich in Portimão als tweede maar kwam hij in de race ten val, dat gebeurde een week later in Jerez ook. In Le Mans behaalde Beaubier zijn beste Moto2 resultaat tot dusver met een vierde plaats maar sindsdien is hij – met uitzondering van een zevende plaats in Mugello – niet meer in de top tien gefinisht.

Reden genoeg voor Beaubier om terug te keren naar het MotoAmerica kampioenschap waar hij naar verluidt zal rijden voor het Tytlers Cycle Racing team op een BMW M 1000 RR naast Superstock 1000 kampioen Corey Alexander. Dit betekent dat de huidige rijders van het team, voormalig MotoGP coureur Héctor Barberá en voormalig World Supersport en World Superbike rijder PJ Jacobsen, op zoek moeten naar een ander team.

Hoe het American Racing Team in de Moto2 klasse er in 2023 uit zal zien is nog niet bekend. Beaubier’s teamgenoot, de Amerikaan Sean Dylan Kelly, is momenteel bezig met zijn debuutseizoen en heeft pas drie punten achter zijn naam staan. Deze behaalde hij in de chaotische race in Portimão waarbij de helft van de coureurs uitviel, met uitzondering van die race is zijn beste resultaat een zeventiende plaats die hij behaalde op het Circuit of the Americas en de Sachsenring. Op Silverstone en de Red Bull Ring heeft British Superbike coureur Rory Skinner twee wildcard optredens gehad bij het American Racing team, of hij daadwerkelijk in 2023 de overstap zal maken naar het Moto2 kampioenschap is nog maar de vraag.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter